Evenementen

Boekenfestijn Leeuwarden

Afgelopen zaterdag was het weer zover: het Boekenfestijn in Leeuwarden! Afgelopen januari ben ik nog bij het Boekenfestijn in Rotterdam geweest, dus ik verwachtte niet dat de collectie heel anders zou zijn, maar ik kon het toch niet laten om een kijkje te nemen.

De eerste paar keren ging ik tijdens het Boekenfestijn helemaal los en stopte ik mijn winkelmandje helemaal vol. Nu ben ik iets kritischer met het aanschaffen van boeken, want er staan nog zoveel ongelezen boeken in mijn boekenkast en niet elke aankoop is een doorslaand succes. Aan de andere kant: de prijzen van de boeken tijdens het Boekenfestijn zijn zo laag dat je eigenlijk geen miskopen kunt doen.

Ik kocht volgende 3 boeken en was slechts 16 euro kwijt:

Before we met – Lucie Whitehouse (Nederlandse titel: Een andere waarheid)

Hannah wil onder geen beding worden als haar moeder: een verbitterde, gescheiden vrouw. Maar als ze Mark ontmoet en een hartstochtelijke relatie met hem begint, zet ze alle bezwaren tegen een huwelijk opzij en trouwt met hem. Wanneer Mark op een dag niet thuiskomt van een zakenreis naar de VS, beginnen Hannahs angsten en twijfels te groeien. Waarom zeggen zijn collega’s dat hij in Parijs was voor zijn werk? Waarom is er geen registratie van hem in het hotel waar hij zei te verblijven? En wie is de mysterieuze vrouw die hem al wekenlang blijkt te bellen?
Hannah duikt dieper in het leven van haar man en ze wat ze ontdekt trekt alles in twijfel wat ze over hem dacht te weten. Is het dubbelleven dat hij leidt zijn manier om haar te beschermen, of is de waarheid nog duisterder dan ze kan vermoeden?

Noah Barleywater gaat ervan door – John Boyne

Noah Barleywater verliet zijn huis vroeg in de ochtend, voordat de zon opkwam, voordat de honden wakker werden, voordat de ochtendnevel optrok.’De achtjarige Noah lijkt beter met zijn problemen om te kunnen gaan als hij ze zo veel mogelijk vermijdt. Dus gaat hij er op een dag vandoor, weg van huis, over een moeilijk begaanbaar paadje door het bos.Na enige tijd komt hij bij een winkel. Maar het is geen gewone winkel; het is een speelgoedzaak, vol bijzonder, prachtig, wonderlijk en magisch speelgoed. En de eigenaar is een heel bijzondere speelgoedmaker.De speelgoedmaker vertelt Noah een verhaal over avonturen, wonderen en verbroken beloftes. Hij neemt Noah mee op reis. Een reis die zijn leven zal veranderen. En dat van de lezer…

De ongelooflijke zoektocht van Millie Bird – Brooke Davis

De zevenjarige Millie Bird wordt door haar moeder in een verwarde bui alleen achtergelaten in een warenhuis. De tweeëntachtigjarige Agatha Pantha is sinds het overlijden van haar man het huis niet meer uit geweest en vanachter het raam leeft ze haar boosheid uit op voorbijgangers. De zevenentachtigjarige weduwnaar Karl de Typist ontsnapt uit het verpleegtehuis, op zoek naar avontuur. De drie gaan samen op een roadtrip dwars door Australië. Millie om haar moeder te vinden, Karl om te leren hoe hij een echte man moet zijn en Agatha omdat ze alleen maar wil dat alles weer wordt zoals het ooit was.

Heb jij het Boekenfestijn afgelopen weekend nog bezocht? Welke boeken heb jij mee naar huis genomen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*