Nieuws

New in: April

Afgelopen week bestelde ik een nieuwe SD-kaart voor onze fotocamera, maar het totaalbedrag was onder de 20 euro. Ik vind het altijd zo stom om dan verzendkosten te moeten betalen, dus ik klikte mijn verlanglijstje aan. Ik kon uiteindelijk geen keuze maken, waardoor ik twee boeken in mijn winkelmandje gooide: All the bright places & Zac en Mia. Over beide boeken heb ik al ontzettend veel positieve recensies gelezen.

All the bright places – Jennifer Niven
Theodore Finch is gefascineerd door de dood en wil een einde aan zijn leven maken, maar elke keer gebeurt er iets waardoor hij het toch niet doet. Violet Merkey telt de dagen af tot haar diploma-uitreiking, zodat ze het bekrompen stadje waar ze opgroeit voorgoed achter zich kan laten en niet langer geconfronteerd hoeft te worden met de pijnlijke herinneringen aan haar gestorven zus. Wanneer Finch en Violet elkaar op de rand van de hoge klokkentoren op school ontmoeten, is het niet helemaal duidelijk wie wie redt. Maar vanaf dat moment groeit er iets van vriendschap tussen hen. Langzaam maar zeker geven ze hun geheimen aan elkaar prijs: Violet ontdekt dat Finch niet de enge freak is waar iedereen hem voor houdt en Finch leert Violet weer van het leven te houden. Violet bewaart Finch’ geheim angstvallig, maar kent zij wel al zijn geheimen?

Zac en Mia – A.J. Betts
De laatste persoon die Zac had verwacht in de kamer naast die van hem, is een meisje zoals Mia: boos, snel op haar teentjes getrapt en met een twijfelachtige muzieksmaak. In de echte wereld zou hij nooit bevriend met haar (willen) raken. Maar in het ziekenhuis gelden andere regels, en wat begint met kloppen op de muur, leidt naar een briefje – en ten slotte een vriendschap die ze allebei niet aan hadden zien komen. Je hebt moed nodig in het ziekenhuis: en een ander soort moed dan in de gewone wereld. In één van deze werelden heeft Zac Mia nodig. En in de andere wereld heeft Mia Zac nodig. Of misschien hebben ze elkaar allebei nodig, altijd.

Heb jij deze boeken al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Anneke 26 april 2015 at 08:43

    Haha zo typisch eigenlijk, omdat je dan uiteindelijk veel meer uitgeeft. 🙂 Maar ik doe het ook! En je hebt twee leuke (denk ik) boeken uitgezocht. 😀

  • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 26 april 2015 at 11:04

    Zac en Mia is erg mooi en ik ben ook heel benieuwd naar All The Bright Places 🙂

  • Leave a Reply

    *