Recensies

Review: After 1 – Hier begint alles – Anna Todd

Een tijdje geleden ontving ik mijn mijn mailbox een persbericht van Boekerij over de After-serie van Anna Todd. Ik had nog niet eerder van deze boeken gehoord, maar het plot sprake me zo aan dat ik snel een mailtje stuurde naar Boekerij om een recensie-exemplaar aan te vragen. Een paar dagen later ontving ik het boek en na mijn stedentrip naar Berlijn begon ik met lezen.

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is…

Anna Todd was altijd een gretige lezer van romantische boeken én een liefhebber van boy bands, dus nu ze die twee passies in haar debuut kan combineren, komt voor haar een droom uit. Ze woont met haar man in Austin, Texas. De kaft heeft me ietwat op het verkeerde been gezet. Ik verwachte namelijk een boek dat echt over muziek en boybands zou gaan, maar dat is niet het geval. Tijdens het lezen van het boek zag ik bij de scènes met Hardin steeds het hoofd van Harry Styles voor me. Nu blijkt dat de After-serie zal worden verfilmd en de auteur van de boeken wil graag dat Harry Styles de rol van Hardin gaat spelen. Ik zie dit wel voor me, ook al zou ik het ook wel prettig vinden als een nog onbekende acteur de rol gaat spelen. Nu krijg je toch een beetje het knappe-zanger-wordt-acteur-scenario.

Dan nu mijn mening over het boek. Ik heb echt heel erg genoten van After. Het verhaal is niet bijster uniek, maar was wel zo boeiend dat ik niet kon stoppen met lezen. En dat einde, wow. Ik las het boek uit voor ik ging slapen, maar ik heb in bed nog uren wakker gelegen. Ik kan echt niet wachten op deel twee dat 19 mei verschijnt en dan zijn er ook nog eens een derde en een vierde deel. After valt in de New Adult categorie, waardoor de personages rond de 18 jaar oud zijn. Tessa heeft net haar middelbare schooldiploma gehaald en begint nu aan de opleiding Engelse literatuur. Ik zou After kunnen omschrijven als het jongere zusje van Vijftig tinten grijs. Ook in de After-serie spelen een gecompliceerde liefdesrelatie en seks een grote rol, maar het laatste heeft zeker niet de overhand. Ik was gefascineerd door de complexiteit van Hardin. Hij wil zich niet aan een vrouw vinden en al helemaal niet aan de ‘suffe’ Tessa, maar hij kan ook niet bij haar uit de buurt blijven. Dit kat-en-muis-spel vond ik erg interessant en na het schokkende einde van After, ben ik ontzettend benieuwd hoe het verder zal gaan tussen Tessa en Hardin. After is een enorm dik boek, maar laat je daar niet door afschrikken: ik heb het boek binnen twee dagen uitgelezen. De schrijfstijl leest erg prettig en als lezer wordt je heel snel het verhaal ingezogen.

Heb jij After al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_553d0006208d6_selected-products” products=”9200000036134663,9200000040711166″ name=”After” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*