Nieuws

Boekreleases in oktober

Oktober is een van mijn favoriete maanden van het jaar. Ook al is dat de maand waarin de herfst écht is begonnen en het vaak regent en waait, ik hou ook an oktober. In oktober ben ik namelijk jarig en dat gaat altijd gepaard met een boek gezelligheid en een aantal nieuwe boeken. Mijn familie en vrienden kennen me heel goed en ik krijg dan ook vaak een aantal mooie nieuwe boeken cadeau. Vandaag zet ik een aantal boeken op een rij die in de maand oktober zullen verschijnen.

De koningin & de favoriet – Kiera Cass
In
De koningin & de favoriet zijn twee novelles in de populaire Selectie-serie gebundeld. Kiera Cass neemt de lezer weer mee naar de fascinerende wereld van De selectie en beschrijft de ervaringen van twee geliefde personages uit de serie. Voordat America’s verhaal begon, kwam een ander meisje naar het paleis om te strijden om de hand van een andere prins. In De koningin volgen we prins Maxons moeder, Amberly.  Marlee Tames deed mee aan de Selectie om prins Maxons hart te winnen, maar haar eigen hart had andere ideeën. De favoriet vertelt het verhaal van de geheime liefde tussen Marlee en lijfwacht Carter. De Selectie-boeken van Kiera Cass heb ik allemaal met veel plezier gelezen en ik kan dus niet wachten tot ik dit nieuwe deel kan lezen. De koningin & de favoriet verschijnt op 16 oktober. 

De sterfelijkheidsdoctrine 1: Geestesoog – James Dashner
Voor Michael en zijn medegamers kan het VirtNet je stoutste dromen doen uitkomen. Hoe beter je kunt hacken, hoe leuker het wordt. Waarom zou je de regels volgen als je door te hacken alles wat je wilt binnen handbereik hebt?Sommige regels blijken er echter niet voor niks te zijn: iemand houdt gamers in het VirtNet gegijzeld, met afgrijselijke gevolgen. De overheid vraagt Michael de losgeslagen gamer op te sporen. Dat blijkt een levensgevaarlijke opdracht. De grens tussen spel en realiteit zou weleens voorgoed kunnen verdwijnen. James Dashner kennen we natuurlijk allemaal van De Labyrinthrenner-trilogie, dus mijn verwachtingen voor deze nieuwe serie zijn heel hoog. Geestesoog verschijnt op 6 oktober.

Vuur en As 1: De heerschappij van de maskers – Sabaa Tahir
Vuur en As is een Young Adult fantasy-roman vol spanning, actie en avontuur. Het is de vertaling van het eerste deel van de Amerikaanse serie An Ember in the Ashes van Sabaa Tahir. Vuur en As vertelt het verhaal van Laia en Elias, geboren in aparte werelden – zij een slaaf en hij een soldaat – die voorbestemd zijn om samen het wrede Imperium te bestrijden, in een wereld die doet denken aan het oude Rome. Laia weet als spion de militaire academie van de Maskers binnen te dringen. Daar ontmoet ze Elias, die eigenlijk haar vijand is. Over de Vuur en As-serie heb ik al veel goeds gelezen op andere boekenblogs en Goodreads. De heerschappij van de maskers verschijnt op 7 oktober.

Fire Sermon 1: Vuurpreek – Francesca Haig
Oktober lijkt wel een beetje de maand waarop er verschillende nieuwe boekenreeksen worden uitgebracht. Deel 1 uit de Fire Sermon-serie van Francesca Haig gaat over Cass en Zach. Een tweeling die tegelijk werd geboren en tegelijk zal sterven. Een sterke Alfa- en een inferieure Omega-tweelinghelft – het enige wat ze delen is het moment van hun dood. De Omega’s leven in afzondering, door hun familie verstoten zodra hun afwijking duidelijk wordt. Gedwongen om gescheiden te leven, worden ze wreed onderdrukt door hun Alfa-tweelinghelft. De Alfa’s vormen de elite. Zodra hun zwakkere broer of zus is verbannen, zijn ze vrij om een bevoorrecht en veilig leven te leiden zonder dat hun Omega-wederhelft hen in de weg zit. Cass en Zach zijn aan de buitenkant allebei volmaakt: ze hebben geen ontbrekende ledematen, geen zichtbare ‘Omega-mutatie’. Maar Cass heeft een geheim, en niets zal Zach tegenhouden om dat te ontsluieren. Ze hebben beiden het vermogen om de wereld te veranderen. De een zal de ander moeten verslaan om zijn eigen toekomstvisie verwezenlijkt te zien worden, maar als ze niet oppassen zullen ze allebei in deze machtsstrijd omkomen. Ik doe mee aan de Blogtour rondom Vuurpreek en heb het boek dus alvast mogen lezen. Ik vond dit zelf een heel goed en spannend boek en kijk nu al uit naar het vervolg.

Hier was ik – Gayle Forman
Deze YA-roman volgt Cody Reynolds in de maanden na de onverwachte zelfmoord van haar beste vriendin Meg. Waarom heeft Meg haar niet gewaarschuwd? Cody ontdekt dat er een hoop is wat Meg haar nooit heeft verteld. Over haar oude schoolvriendinnen, over Ben McAllister – de jongen die Megs hart brak – en over een versleuteld computerbestand, dat Cody niet lijkt te kunnen openen. Wanneer ze toch toegang krijgt tot het bestand, worden de geheimen achter Megs dood beetje bij beetje aan Cody onthuld. Het duoverhaal Als ik blijf en Wacht op mij van Gayle Forman vond ik ontzettend mooi, dus ik ben benieuwd of ik Hier was ik net zo goed zal kunnen waarderen. Het boek verschijnt op 8 oktober.

Winter in New York – Chantal van Gastel
In Winter in New York verwacht Lois haar relatieproblemen te kunnen ontvluchten in de meest geweldige stad ter wereld. Maar een sneeuwstorm verstoort haar plannen. In Een kerstbelofte staat Janna er na het verlies van haar grote liefde helemaal alleen voor op kerstavond. Of toch niet? Tess wordt gestrikt als kandidate in de succesvolle tv-show Love Shack waarin verre liefdes met elkaar herenigd worden. En in Stop! brengt de kerstgedachte Mia op heel andere ideeën voor haar toekomst. Chantal van Gastel kennen we natuurlijk allemaal als auteur van heerlijke chicklits, dus het kan niet anders dan dat Winter in New York ook weer genieten zal zijn. Winter in New York verschijnt op 10 oktober.

Alles of niets – Gillian King
Nikki’s jeugdliefde Koen heeft haar verlaten. Zij kan zich daar niet bij neerleggen en zet alles op alles om hem terug te krijgen, tot ze erachter komt dat ze al maanden dagelijks in de trein zit met een aantrekkelijke man die perfect bij haar past. Die man is Thijs. Zijn vriendin Roos heeft onlangs haar affaire met een collega aan hem opgebiecht. Ze hebben besloten samen verder te gaan, maar Thijs heeft het er moeilijk mee. Dus wanneer hij aan de praat raakt met het meisje in de trein, vertelt hij haar dat hij single is. Zo voelt hij het namelijk ook. Roos doet haar best om na haar misstap haar relatie met Thijs te redden. Als ze via via hoort dat hij is gesignaleerd met een andere vrouw, wil en kan ze dat niet geloven. Het zal toch niet waar zijn dat ze háár Thijs verliest aan een ander? Alles of niets verschijnt op 13 oktober.

Onbetamelijk – Jenny Downham
De zeventienjarige Katie moet bekomen van een pijnlijk misverstand met haar hartsvriendin. En dan belandt haar flamboyante, elegante grootmoeder Mary plotsklaps midden in Katies gezinnetje. Mary heeft alleen nog flarden van herinneringen aan een intens verleden vol vreugde en verdriet. Ergens in dat verleden ligt een familiegeheim dat te maken heeft met Katies moeder, en alleen Katie kan Mary helpen om dit op te diepen. Jenny Downhams debuut Voor ik doodga, over een tienermeisje met nog maar een paar maanden te leven, veroverde 35 landen en ontroerde meer dan 1,3 miljoen lezers wereldwijd, zowel jong als oud. Voor ik doodga heeft dan ook hoge verwachtingen voor haar nieuwe boek geschept. Het boek verschijnt op 8 oktober.

Doorgang – David Mitchell
Het geheimzinnige huis waar het in Doorgang om draait, bestaat maar eens in de negen jaar. En elke keer verdwijnen haar bezoekers en met hen de toegang tot het huis. Vijf keer voert Mitchell je mee en vijf keer trap je weer in Mitchells verleidelijke en bonte mix van horror, fantasie en werkelijkheid, ironie en bovennatuurlijke streken. Doorgang zit zo slim in elkaar en is zo verrassend geloofwaardig dat je je alleen maar kunt overgeven. Het boek wordt omschreven als hét boek om mee weg te kruipen op een donkere en stormachtige nacht. Doorgang verschijnt op 30 oktober.

Aan de rand van het meer – Kate Morton
Alice Edevane is een intelligent, nieuwsgierig meisje van veertien dat opgroeit op een prachtig landgoed aan de rand van een meer in Cornwall. Ze schrijft graag verhalen, maar de mysteries die ze verzint verbleken bij wat haar familie te wachten staat: na afloop van een groots en schitterend zomerfeest met honderden gasten ontdekken de Edevanes dat hun jongste zoon Theo spoorloos is verdwenen. Het drama verscheurt de familie, en het landgoed blijft uiteindelijk verlaten achter. Bijna zestig jaar later kijkt Alice terug op een succesvolle carrière als schrijfster. Hoewel ze tevreden is met haar leven, knaagt de onopgeloste verdwijningszaak nog steeds aan haar. Honderden kilometers verderop logeert de jonge rechercheur Sadie Sparrow in het huis van haar grootvader in Cornwall. Tijdens een wandeling stuit ze op het oude landgoed – nu een overwoekerde ruïne. Haar nieuwsgierigheid is gewekt, waardoor een reeks gebeurtenissen in gang wordt gezet die Sadie en Alice samenbrengt. Als de schokkende waarheid eindelijk aan het licht komt, blijkt het verleden nog lang niet afgesloten te zijn. Aan de rand van het meer verschijnt op 5 oktober.

Ziel – Jackie van Laren
Nina heeft het opgegeven met Q. Hij is te wispelturig, te gesloten, te geheimzinnig over waarom het voor hem zo moeilijk is om haar écht toe te laten in zijn leven. Leo is een veel betere partij: verstandig, rustig, aandachtig. Maar als haar nieuwe werkgever haar vraagt of ze haar goede contacten met de beroemdste dj ter wereld wil uitbuiten om een dance-feest te organiseren met Q als publiekstrekker, slaat haar hart toch een slag over. Kan ze het aan om hem weer te zien – maar dan gewoon zakelijk? Of moet ze eindelijk onder ogen zien dat ze diep in haar hart de keuze voor Q allang heeft gemaakt? Ziel is het laatste deel uit de Q-serie van Jackie van Laren, een serie waar ik groot fan van ben. Ik kijk dan ook heel erg uit naar dit laatste deel en natuurlijk hoop ik dat Nina en Q uiteindelijk samen gelukkig zullen worden. Ziel verschijnt op 5 oktober.

Naar welke boeken kijk jij het meest uit?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Esmee 1 oktober 2015 at 10:52

    Ik wil ze bijna allemaal lezen. Vooral het boek van Gillian King en Kiera Cass! Kijk daar al maanden naar uit.

  • Leave a Reply

    *