Nieuws

Book news #2

Op Internet en Social Media kanalen ben ik altijd op zoek naar leuke boekgerelateerde nieuwtjes en artikelen. Eens in de zoveel tijd verzamel ik mijn leukste vondsten en deel deze met jullie.

Op de website van LINDA. kwam ik dit leuke lijstje van Janneke Siebelink (Bol.com) tegen, waarin zij 7 boeken noemt om ‘schoon schip te maken’. Ze noemt ook Eleanor & Park, een van mijn favoriete boeken.

Beautyblogger Diana van Disfordazzle laat in een YouTube filmpje haar boekenkast zien. Ze heeft een prachtige collectie met voornamelijk Young Adult boeken en Engelse klassiekers.

Goed nieuws voor de critici die dachten dat scholieren niet meer lezen voor hun plezier. Niets is minder waar: ongeveer 60 % van de scholieren leest nog regelmatig een boek voor het plezier. Lees het volledige artikel hier.

Ik ben groot fan de Amerikaanse schrijver John Green, Afgelopen week tweette hij de filmposter van de verfilming van Paper Towns. De poster ziet er fantastisch uit. Hoofdrolspeelster Cara Delevingne tweette vervolgens dat de trailer volgende week al verschijnen. KAN NIET WACHTEN!

Nog meer John Green nieuws: ook zijn eerste boek Looking for Alaska zal worden verfilmd. Het is nog niet bekend wanneer de opnames worden gestart en wie er in de film zullen spelen, dus ik wacht rustig af.

Een tijdje geleden plaatste ik de review van de roman Ventoux van Bert Wagendorp. Op 14 mei zal de film in de bioscopen verschijnen. Bekijk hier de trailer. Ik vond het boek enorm goed, dus ik kijk ook erg uit naar de film.

Er zijn ontzettend veel leuke en handige apps op die markt voor volwassenen en kinderen, die te maken hebben met lezen en boeken. De Bibliotheek zette ze hier voor je op een rijtje.

Myrthe van der Meer, schrijfster van PAAZ en UP, gaf afgelopen week haar boekenweektip: Ik was gek van geluk van Carina Damen. Dit boek beschrijft verhalen uit sektarische bewegingen. Dit boek paste volgens Myrthe perfect bij het Boekenweek thema ‘Waanzin’.  De Boekenweek is inmiddels voorbij, maar de tip blijft natuurlijk. Ik was gek van geluk gaat zeker op mijn verlanglijstje.

Benieuwd naar de boeken die profvoetballers graag lezen? The Guardian vroeg het aan een aantal bekend Premier League voetballers. Er komen een paar mooie titels voorbij en de boeken die aan hun kinderen worden voorgelezen zijn te schattig. Ontzettend leuk artikel!

Hebben jullie nog leuke boeknieuwtjes voor mij? Laat het weten in de reacties.

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Buzzfeed.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Eveline 16 maart 2015 at 10:28

    Wat een leuke nieuwtjes! Ik heb nog nooit een boek van John Green gelezen, echt heel erg. Elke keer dat ik een leerling in mijn lokaal zie met een van zijn boeken, denk ik: dit boek moet ik ook lezen! Maar tot nu toe is dat alleen bij denken gebleven…

  • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 16 maart 2015 at 11:22

    Echt leuk dat Looking for Alaska ook verfilmd gaat worden. Waarom leef ik niet in de VS, ik wil auditie doen voor de hoofdrol :’) Droomde vannacht ook dat Cara Delevigne (Margo in Paper Towns) bij mij kwam logeren en wat waren we een leuk stel WAAROM WERD IK NOU WAKKER IK WILDE VOOR EEUWIG SLAPEN! Binnenkort de YA Boekenweek, ben heel benieuwd hoe dat wordt 🙂

  • Leave a Reply

    *