Nieuws

Boekreleases in juni

Zoals elke maand zet ik een aantal boeken op een rij die uit zullen komen. Het is alweer juni en dat betekent dat over een maand de zomervakanties begint. Gelukkig komen er enorm veel nieuwe boeken uit in juni, die uitermate geschikt zijn om mee te nemen op vakantie.

Mooie meisjes – Karin Slaughter
Wanneer op het nieuws melding wordt gemaakt van een vermist meisje, moet Claire Scott ongewild terugdenken aan haar eigen zusje. Zij verdween twintig jaar geleden, en het mysterie is nooit opgelost. Maar als Claire alsnog de waarheid over haar zus ontrafelt, zal haar leven nooit meer hetzelfde zijn. Karin Slaughter is momenteel een van de meest successvolste thrillerschrijfster. Op 18 juni verschijnt haar nieuwste boek Mooie meisjes.

Powerfood: Van Friesland naar New York – Rens Kroes
Rens Kroes biedt opnieuw een verzameling recepten voor een happy & healthy lifestyle! Haar jeugd in Friesland legde de basis voor Rens’ kennis van en interesse in gezonde voeding. Nog steeds vindt zij daar volop inspiratie voor nieuwe recepten. New York is de stad die ten grondslag lag aan Rens’ wens om voedingskundige te willen worden. Het is de stad die haar eindeloos inspireert. De stad die bovendien bakermat is van vele gezondheidstrends. Het contrast tussen stad en platteland komt tot uitdrukking in Rens’ heerlijke en toegankelijke recepten en in de fraaie food- en lifestylefotografie. Powerfood #1 was een groot succes, dus het kan niet anders dan dat ook dit kookboek de hitlijsten zal bestormen. Powerfood: Van Friesland naar New York komt uit op 10 juni.

Je bent geweldig – Jill Mansell
Jill Mansell is een van de bekendste chicklit auteurs en ik lees haar boeken altijd met heel veel plezier. Op 5 juni komt naar nieuwste boek uit: Je bent geweldig. In dit boek staan drie personages centraal: Hallie met een groot geheim. Ze is verliefd op de perfecte man. Maar het zal nooit wat kunnen worden, want Hallie heeft niet lang meer te leven. Flo heeft een dilemma: ze is stapelgek op Zander. Diens vreselijke zus doet er echter alles aan om hun relatie te dwarsbomen. Tasha heeft een probleem: haar nieuwe vriendje is een avontuurlijk type. Zij maakt zich dan ook continu zorgen dat er iets fout gaat. Je bent geweldig begint als Hallie in een taxi zit. Er is een donor gevonden en ze krijgt nieuwe longen. Maar van wie?

Lola geeft zich bloot – Rachel Gibson
Een andere bekende succesvolle chicklit schrijfster is Rachel Gibson. Ik heb al verschillende boeken van haar gelezen die nooit teleurstellen. Op 18 juni komt Lola geeft zich bloot uit. Als ex-supermodel Lola Carlyle hoort dat een aantal zeer onthullende foto’s van haar rondzwerven op internet, duikt ze onder op het luxe jacht van vrienden om in de anonimiteit – en in de zon – te wachten tot het stof neerdaalt. Een goed plan, totdat op een dag Max Zamora aan boord klimt en het jacht claimt, hij werkt immers voor de overheid. Gek genoeg vertelt Max de waarheid – hij was undercover, maar is ontdekt en dus is hij op de vlucht. Alsof deze situatie al niet moeilijk genoeg is, wordt hij nu geconfronteerd met een zeer boze – maar bloedmooie – vrouw. Hij kent Lola uit de media – nauwelijks gekleed op covers van modebladen. Maar ze is nog mooier in levende lijve. Lola is onweerstaanbaar, vanaf haar blonde hoofd tot de topjes van haar kleine gelakte teennagels. Max vindt haar sexy, prachtig… en ongelooflijk irritant. En dat zelfs voordat ze het jacht opblaast!

Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover
New Adult is een genre dat enorm populair aan het worden is. Ik las met veel plezier verschillende boeken van Jennifer Lynn en het schijnt dat de boeken van Colleen Hoover in dezelfde categorie vallen. Ik heb nog nooit een boek van deze auteur gelezen, maar ik ben wel erg benieuwd naar Sterrenhemel. Op 16 juni komt Onvoorwaardelijk uit. Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?

Een Parijse affaire – Tatiana De Rosnay
Ik lees erg graag boeken van Tatiana De Rosnay, die prachtige geschiedenisverhalen schrijft. Haar naam was Sarah blijft een van de mooiste boeken. Een Parijse affaire is een intense beschrijving van de vele aspecten van overspel, waarin humor samengaat met mededogen, en verborgenheid met verlangen. Als een vrouw op het punt staat haar man te verlaten omdat ze denkt dat hij zo saai is, verlaat hij háár omdat ze zijn affaires maar nooit in de gaten kreeg. Wat te doen als je er via de telefoon getuige van bent dat je beste vriendin je man verleidt? Een Parijse affaire verschijnt op 30 juni.

Wacht op mij – Gayle Forman
Eindelijk is het zo ver: het vervolg op Als ik blijf is naar het Nederlands vertaald. Wacht op mij begint drie jaar na Mia’s ongeluk. Adam en zijn band zijn inmiddels doorgebroken. Aan de vooravond van hun wereldtournee is Adam in New York, eenzaam en ongelukkig. Sommige mensen denken dat roem alles oplost, maar Adam kan zijn succes niet aan. Om door te kunnen gaan met zijn leven, zal hij eerst zijn verleden moeten accepteren. Ik heb het boek in Engelse versie gelezen en het vervolg stelt zeker niet teleur.  Wacht op mij verschijnt op 3 juni.

De selectie trilogie – Keira Cass
De selectie trilogie van Keira Cass is een reeks waar ik al zoveel goeds over heb gelezen. Ik heb de e-booken allemaal op mijn iPad staan, maar het is er nog niet van gekomen om ze te lezen. Voor wie ook zo benieuwd is naar deze trilogie heb ik een leuk nieuwtje: op 11 juni komt er een dwarsligger uit die alle drie delen bevat. De selectie, De elite en De one van Kiera Cass bevat de drie delen van de Selection-trilogie. In De selectie, het eerste deel, strijden vijfendertig meisjes om het hart van prins Maxon en daarmee voor de kans op een beter bestaan. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. America Singer is een van hen. Ze moet Aspen, haar geheime liefde, opgeven en haar thuis verlaten om te strijden voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles. In het tweede deel, De elite, is de groep geslonken tot zes meisjes. Hoe dichter America bij de kroon komt, hoe meer ze worstelt om erachter te komen wie ze nu echt wil, prins Maxon of Aspen. In De one wordt een winnaar gekozen. Nu de bedreigingen van buiten de paleismuren steeds gewelddadiger worden, realiseert America Singer zich hoeveel ze te verliezen heeft.

Naar welk boek kijk jij het meeste uit?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Ellis 1 juni 2015 at 06:53

  Die Wacht op Mij wil ik ook nog zo graag lezen. En deze cover past bij mijn vorige… ik wil!

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 1 juni 2015 at 08:12

  Wacht op mij is al vertaald hoor, ik heb namelijk sinds vorig jaar een omnibus met beide delen in het Nederlands erin, nu hebben ze ze de boeken los gedaan 🙂 Die nieuwe cover ziet er wel mooi uit en past ook bij het eerste deel!

  • Reply Nynke-Boudien 1 juni 2015 at 18:03

   Ah dankjewel! Ik kon nooit een Nederlandse vertaling vinden, vandaar dat ik laatst maar de Engelse versie heb gelezen.

 • Reply Anika 1 juni 2015 at 11:34

  Wacht op mij heb ik al een jaar als Nederlandse uitgave in mijn boekenkast staan… Verder allemaal leuke nieuwe boeken!

 • Reply Jessica 8 juni 2015 at 19:38

  Sterrenhemel is zeker de moeite waard om te lezen! 😀

 • Leave a Reply

  *