Nieuws

Boekreleases in januari

Elke maand zet ik een aantal boeken op een rijtje die in die maand uit zullen komen. Benieuwd welke boeken er onder andere in januari 2015 uit zullen komen? Lees dan snel verder.

1. Girl Online – Zoe Sugg

Zoe Sugg is een bekende Britse YouTuber die een eigen boek heeft geschreven. Het boek heet Girl Online en is een roman, die deels is geïnspireerd door haar eigen leven. In Girl Online draait het om Penny, een meisje dat onder de alias Girl Online blogt ze over schooldrama, jongens, haar rare familie en de paniekaanvallen die ze sinds kort heeft. Wanneer het steeds slechter gaat met Penny, stuurt haar familie haar naar New York. Daar ontmoet ze de knappe gitarist Noah. Penny wordt verliefd en natuurlijk houdt ze elke ontwikkeling bij op haar blog. Maar Noah heeft ook een geheim, een geheim dat Penny’s dekmantel in gevaar brengt.

Er is nogal wat ophef over het boek geweest, omdat Zoe een ghostwriter heeft ingehuurd, die het boek voor haar heeft geschreven. Dat hebben de fans van Zoe niet echt goed opgevat, aangezien ze eerst had verkondigd het boek zelf te hebben geschreven. Het boek valt in de categorie jeugd/young adult, maar ook ik ben erg benieuwd naar het boek. Girl Online komt op 23 januari uit.

2. De Laatste Liefdesbrief – Jojo Moyes

Jojo Moyes is een bekende, internationale bestsellerauteur, bekend van de boeken ‘Voor jou’ en ‘Vier plus één’. De eerste titel staat al weken nieuw en ongelezen in mijn boekenkast. Wel heb ik overal positieve verhalen gehoord over het boek, dus het kan niet anders dat ik heel snel ga beginnen in dit boek. Jojo Moyes komt in januari uit met een nieuwe titel ‘De laatste liefdesbrief’. In dit boek draait het om journaliste Ellie, die in de archieven van de krant waarvoor zij werkt, een brief uit 1960 waarin een man aan zijn geliefde vraagt haar echtgenoot voor hem te verlaten. Ellie, die zelf verwikkeld is in een relatie met een getrouwde man, gaat op zoek naar het verhaal achter deze brief. Tegelijkertijd leren we Jennifer kennen, die in 1960 wakker wordt in het ziekenhuis na een auto-ongeluk. Ze kan zich niets herinneren, maar als ze thuiskomt ontdekt ze een verborgen liefdesbrief en ze begint een zoektocht naar de man voor wie ze alles wilde opofferen.

De laatste liefdesbrief klinkt als een ontzettend mooi en ontroerend verhaal. Zeker een boek dat ik graag wil lezen. Het boek komt uit op 27 januari.

3. DJ – Kluun

Kluun is een schrijver waar je van houdt of niet. Hij is bekend van het prachtige boek Komt een vrouw bij de dokter, De weduwnaar en Haantjes. Al deze boeken zijn grotendeels waargebeurd. Kluun schrijft op een rauwe, luchtige manier, met een flinke dosis humor over het ziekteproces en het verlies van zijn vrouw. In 2015 komt Kluun uit met een nieuwe roman, die gaat over een Nederlandse DJ die op zijn hoogtepunt in een schandaal belandt.

Wanneer Thorwald van Gestel wakker wordt in zijn penthouse in Las Vegas, is de kamer bezaaid met champagneflessen, lingerie, drugs en een vrouw die dermate gedrogeerd is dat ze met geen mogelijkheid is wakker te krijgen. Hij kan zich hier echter niets meer van herinneren. Terug in Nederland blijkt DJ Thor het middelpunt te zijn van een schandaal waar de hele wereld van smult. Om de sensatiepers te ontvluchten, duikt hij onder bij een oude studievriend, de schrijver Kluun. Kluun gelooft de verhalen van zijn vriend niet en gaat op onderzoek uit in Berlijn, Diemen en Las Vegas. Langzaam verandert zijn beeld van zijn Thorwald van Gestel, totdat DJ Thor te gast is in een televisieprogramma waar hij geconfronteerd wordt met beelden van de bewuste nacht.

Zoals ik al eerder zei, is Kluun niet bij iedereen geliefd. Ik heb echter zijn eerdere boeken leren waarderen, DJ staat dus ook in het rijtje met boeken dat ik in januari 2015 zou willen lezen. Het boek komt uit op 15 januari.

4. Het Grote Dilemma Op Dinsdag Boek

Het Dilemma op Dinsdag is ontstaan toen zes vrienden zich verveelden op een verjaardag. Na uren te hebben gediscussieerd over onmogelijke dilemma’s, besloten ze om een Facebookpagina op te starten zodat ze hun directe vrienden de dilemma’s ook konden voorleggen. Inmiddels heeft de pagina 84.000 fans, zijn ze besproken in diverse media, krijgen ze plekken op festivals en hebben ze binnenkort ook hun eigen boek. Klinkt als een succes-story, waar ik meer over wil weten.

Op de cover van het Het grote dilemma op dinsdag is het eerste dilemma al zichtbaar: altijd natte sokken of altijd een frikandel speciaal als ontbijt. Ontzettend grappig en leuk verzonnen. Ik zou bij dit dilemma al niet kunnen kiezen tussen de twee opties. Ik eet vegetarisch en zou die frikandel dus niet door mijn keel kunnen krijgen, maar elke dag natte sokken? Lijkt me verschrikkelijk…

Het boek heeft een spiraalbinding en ‘halve’ pagina’s, waardoor de lezer tot wel 1600 dilemma’s kan creëren. Klinkt als een ontzettend leuk boek om erbij te pakken als je samen bent met familie of vrienden, tijdens lange auto- of vliegritten, vakanties etc.  Het grote dilemma op dinsdag boek komt uit op 14 januari.

Zit er iets voor jou bij? Naar welk boek kijk jij uit? Ik ben benieuwd en alle tips zijn welkom!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Saskia 5 januari 2015 at 07:56

  Wat leuk om een overzicht te lezen! Ik ben heel benieuwd naar het boek van zoe en van kluun!

  • Reply Nynke-Boudien 6 januari 2015 at 06:38

   Dankjewel, veel leesplezier als je besluit ze te lezen! En leuke blog heb je 🙂

 • Reply Nathalie Eline 6 januari 2015 at 15:37

  Wat een leuk overzicht! En leuke blog heb je ook! 🙂 Ik ben heel benieuwd geworden naar Girl Online. Het klinkt als een leuk verhaal!

 • Leave a Reply

  *