Inspiratie

Hoe overkom je een leesdip

Iedereen heeft er wel eens last van: een leesdip. Ook al is lezen mijn grote hobby, soms heb ik er even geen zin in. Er kunnen verschillende redenen zijn die een leesdip veroorzaken. Soms lees ik een stom boek dat mijn leesplezier even helemaal verpest. Soms ben ik te moe om te lezen en heel af toe weet ik gewoon niet welk boek ik uit moet kiezen om te lezen. Dan besluit ik gewoon om iets compleet anders te doen, zoals het kijken van een serie of een film. Vandaag deel ik een aantal tips die mij altijd helpen met het ‘overwinnen’ van een leesdip.

– Herlees een van je favoriete boeken. Schrijf een aantal titels op die jou echt bij zijn gebleven en kies daar een boek uit. Succes verzekerd dat je dit boek opnieuw verslind en weer helemaal in de leesflow zit.

– Trakteer jezelf op een nieuw boek dat je al tijden aan je boekenkast wilt toevoegen.

– Laat je inspireren door door boekenbloggers. Is er een boek dat door iedereen wordt geprezen? Dat zal vast een reden hebben.

– Creëer een fijne leesomgeving. Plan een middag vrij, kruip op een bank met een reep chocola en een kop thee onder een warm dekentje of ga juist naar buiten en lees een boek op een bankje in het park in de zon. Kortom, maak je leesomgeving zo aangenaam dat je ultiem kunt genieten van je boek.

– Lees Een weeffout in onze sterren van John Green. 

– Stap uit je comfort zone. Lees je voornamelijk Young Adult of chicklits? Soms kan dit gaan vervelen en ben je toe aan iets nieuws. Pak er dan bijvoorbeeld eens een thriller bij. Verandering van genre kan heel positief zijn.

– Bezoek Pinterest. Typ in het zoekveld boekgerelateerde termen in en laat je inspireren door de vele afbeeldingen.

– Kijk een boekverfilming. Natuurlijk is het boek altijd beter dan de film, maar soms is het gewoon even fijn om voor de buis te zitten dan zelf geconcentreerd een boek te lezen.

– Vergeet niet dat je leest voor je plezier. Iedereen heeft wel eens last van een leesdip, dus dit is niet het einde van de wereld. Lezen moet een hobby of een fijne manier om te ontspannen zijn. Het is dus echt niet erg om een weekje niet te lezen. Een echte boekenliefhebber vindt het leesplezier vanzelf weer terug.

– Bekijk op Goodreads wat je vrienden op dat moment aan het lezen zijn. Laat je inspireren door de boekenplank van anderen! Goodreads is sowieso een platform waar ik altijd veel inspiratie uit haal. Kies bijvoorbeeld een boek uit dat veel sterren of veel positieve recensies heeft gekregen.

– Lees een jeugdboek. Dit klinkt misschien raar, maar jeugdboeken geven mij altijd een heel fijn en blij gevoel. Een jeugdboek leest makkelijk weg en je houdt er vaak een feelgood gevoel van over na afloop.

Heb jij vaak last van een leesdip? En heb je nog tips om een leesdip te overwinnen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: Levo.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

2 Comments

 • Reply Nikita Maes 25 juli 2015 at 11:15

  Ik heb onlangs een leesdip gehad en die is helemaal weggegaan toen ik ‘The One’ van Kiera Cass las. Dus mijn tip is denk ik dat je een boek moet lezen waarvan je zeker weet dat je het geweldig gaat vinden of een boek waar je naar uitkijkt. En dat wat je zei over een ander genre lezen is ook belangrijk. Ik las een tijd terug echt veel dystopische boeken en rolde ook bijna een leesdip in, dus ik weet dat ik daar ook op moet letten.
  xxx

 • Reply Mieke Schepens 25 juli 2015 at 23:34

  Zo nu en dan heb ik een leesdip, maar die duurt nooit erg lang. Ik probeer dan zo weinig mogelijk aan boeken te denken en aan de boeken die ik lees voor een recensie. Even gek doen (overdag met manlief gaan stappen) en ik kan er weer tegen!

 • Leave a Reply

  *