Geen categorie, Persoonlijk

Mijn passie voor ‘echte’ boeken

Mijn hele leven lees ik al graag boeken. Op vakantie, ’s avonds in bed, onderweg in de trein, eigenlijk overal kan ik lezen. Ik hou het meest van gedrukte leesboeken. Vaak is aan mij gevraagd waarom ik geen e-reader heb. Ik heb een iPad mini en daar heb ik ook een flink aantal boeken op gelezen, maar toch gaat mijn voorkeur naar echte boeken. Natuurlijk is het gewicht van een iPad een enorm voordeel. Ook kun je er eindeloos veel boeken op kwijt en wanneer je een boek uit hebt gelezen, kun je zo online een nieuwe kopen. Dat is met een gedrukt boek wel anders. Maar er is een reden voor mijn voorkeur voor gedrukte boeken. Ik heb namelijk een tic: als ik een boek koop, dan schrijf ik er vaak iets in. De datum en reden waarom ik het boek hem gekocht of gekregen. Voor mij zijn dit alvast herinneringen voor later. Met digitale boeken is dit helaas niet mogelijk.

Ook vind ik een enorme, goedgevulde boekenkast onwijs mooi staan in een woonkamer. Voor mij geeft een boekenkast een kamer sfeer en geschiedenis. Helaas is mijn vriend minder enthousiast over boekenkasten. Hij vind het druk en onrustig, door de verschillende kleuren boekenkaften en de verschillende formaten. Ik vind dat juist fijn. Vooralsnog staat onze boekenkast gewoon in de woonkamer. Helaas is dit niet de droom boekenkast die ik voor ogen heb. Het is namelijk de standaard Expedia kast van Ikea die vrijwel elke student ooit in bezit heeft gehad. De kast puilt uit en staat ook nog vol met oude studiespullen. Voor inspiratie van mijn perfecte boekenkast ga ik vaak naar Pinterest. Ben jij net zoals als ik en hou je van boekenkasten, gevuld met boeken of ben je verknocht aan je e-reader? Ik ben erg benieuwd naar de reacties!

Liefs,

Nynke-Boudien Plat

 

Bron afbeelding: Apartmenttherapy.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*