Overig

Nieuw in mijn boekenkast

Afgelopen tijd heb ik heel wat nieuwe boeken aan mijn boekenkast kunnen toevoegen en ik heb ook een aantal recensie-exemplaren mogen ontvangen, dus het leek me leuk om er een blog aan te wijden.

Het begon allemaal met Grey, het verhaal van Christian en Anastasia vanuit het oogpunt van Mr. Grey himself. Ik heb gesmuld van de 50 tinten grijs boeken, dus dit boek wilde ik ook graag lezen. Ik ben er al een tijdje geleden in begonnen, maar toch ben ik nog niet heel erg getriggerd om verder te lezen. Het verhaal is toch minder aantrekkelijk om te lezen, omdat je de afloop al weet… Toch wil ik graag verder lezen en ik hoop meer over de achtergrond van Christian te weten te komen.

Twee geleden geleden las ik Dangerous Girls van Abigail Haas, een boek dat mij echt compleet heeft verrassend. Het einde is zo goed, maar ook verwarrend. Nog dagelijks denk ik aan dit boek en mijn interpretatie ervan. Via een lezeres van mijn blog kwam ik erachter dat er ook een Nederlandse vertaling is, Verraad, uitgebracht door De Fontein. Ik besloot dat dit echt een boek is dat ik wil herlezen en niet mag ontbreken in mijn boekenkast. De vormgeving is zo ontzettend leuk, er zit namelijk een soort elastieken band omheen wat zo’n lint moet voorstellen dat door de politie wordt gebruikt om een omgeving af te zetten. Ik bestelde het boek bij Bol en omdat ik geen verzendkosten wilde betalen, bestelde ik ook Looking for Alaska van John Green. Dat was het enige boek van hem waar ik nog geen fysiek exemplaar van had, dus nu is mijn collectie compleet.

Vorige week donderdag was ik aanwezig bij de Moon YA meetup en na afloop kreeg ik twee boeken mee naar huis: Kapot van Carry Slee en Wacht op mij van Gayle Forman. De kaft van Wacht op mij vind ik zó leuk.

Vorige week vrijdag ging ik naar Boekhandel Van der Velde op de Grote Markt in Groningen en dat is op dit moment echt mijn favoriete boekhandel. Natuurlijk liep ik niet met lege handen de winkel uit. Ik kocht het literaire juweeltje Kompas van Isa Hoes, New York in 40 dates van Diana Albrink en Genadeloos van Erik Bertrand Larssen. Ik was erg benieuwd naar ander leesmateriaal van Isa Hoes en voor 1,50 nam ik dat boekje graag mee. New York in 40 dates is een boek dat ik een tijdje geleden op veel boekenblogs voorbij heb zien komen. Het boek gaat over New York dus dat is voor mij al reden genoeg om het te willen lezen. Genadeloos is een cadeautje voor mijn vriend. Hij heeft een aantal geleden Helweek gedaan, van dezelfde auteur dus dit leek me een leuke toevoeging.

Die middag liep ik ook nog even Bruna binnen om een paar kaarten te kopen en daar viel mijn ook natuurlijk ook op de tafels met boeken. Ik kocht daar De laatste liefdesbrief van Jojo Moyes. Voor een tientje kon ik dat boek niet laten liggen.

Van A.W. Bruna kreeg ik Het geheim van mijn man van Liane Moriarty opgestuurd. Dit is een spannende thriller, waarvan wereldwijd ruim 2 miljoen exemplaren zijn verkocht. Dat klinkt goed en ik ga dit boek binnenkort lezen voor de Blogtour. Bij de blog Leave No Story Behind, won ik Vertrouwen van Christina Lauren, het eerste deel uit de nieuwe Wild trilogie. Tenslotte verkocht Tessa van de blog TessaHeitmeijer een aantal mooie boeken en daar scoorde ik Wonder van R.J. Palacio. Een boek dat al een tijdje op mijn To be read-lijstje staat.

Ik ben blij dat ik weer zoveel mooie nieuwe boeken heb om te lezen. Welke boeken heb jij onlangs gekocht?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

4 Comments

 • Reply Esmee 20 augustus 2015 at 10:31

  Hele gave boeken heb je erbij gekregen/gekocht!

 • Reply Ilse 20 augustus 2015 at 11:36

  Oeee! ‘Wonder’ is erg mooi! ‘Wacht op mij’ heb ik ook gelezen, dat is ook wel een prima boek. En ‘Kapot’! Die wil ik ook nog lezen! =D

 • Reply Chantal 20 augustus 2015 at 11:37

  Mooi stapeltje! ‘De laatste liefdesbrief’ vond ik een mooi boek 🙂

 • Reply Nikita 21 augustus 2015 at 02:15

  Ik heb Wonder gelezen en ik was zwaar onder de indruk van het boek. Het boek heeft me ook echt geraakt xxx

 • Leave a Reply

  *