Overig

Series die ik nog wil lezen

Hoewel ik heel erg heb genoten van de Hongerspelen, Divergent en de Labyrintrenner, lees ik de laatste tijd liever standalone boeken. Toch zijn er nog een heleboel series die ik nog heel graag wil lezen, omdat ik er zoveel goede verhalen over heb gelezen.

Kronieken van de onderwereld – Cassandra Clare
De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

Over deze reeks van Cassandra Clare heb ik al zoveel gehoord. Nog nooit las in een boek van deze auteur en ook de boekverfilming (The Mortal Instruments) heb ik nog niet gezien. Het plot klinkt wel ontzettend goed en dat het verhaal zich in New York afspeelt vind ik alleen maar leuker. Deze serie wil ik heel erg graag lezen en ik hoop dat ik er net zo fan van wordt als anderen.

Hush Hush – Becca Fitzpatrick
Nora Grey is verstandig, slim en loopt nooit in zeven sloten tegelijk. Haar eerste fout was om verliefd te worden op Patch. Patch maakt de ene fout na de andere en heeft een verleden dat verre van brandschoon is. Verliefd worden op Nora is het beste dat hem ooit is overkomen. Maar kunnen Nora en Patch een brug slaan tussen hun twee verschillende werelden als dat betekent dat hun hart op een hartverscheurende manier op de proef wordt gesteld?

De Hush Hush-serie van Becca Fitzpatrick bestata uit vier boeken. Deel 1 verscheen al in 2009, maar in Nederland hebben deze boeken nog maar weinig aandacht gekregen. Uitgeverij Moon brengt dit jaar de boeken opnieuw uit, met een nieuwe kaft.

De 100 trilogie – Kass Morgan
Door een kernramp is de aarde onleefbaar geworden. De mensheid heeft zichzelf weten te redden en leeft nu in een ruimteschip dat rond de aarde zweeft. Niemand weet wanneer (of zelfs maar óf) de aarde weer leefbaar zal worden. Maar door de groeiende populatie en het opraken van de voorraden, moet er een beslissing genomen worden voordat het te laat is… De oplossing lijkt onmenselijk: 100 jeugdgevangenen worden naar de aarde gestuurd om deze te verkennen. Samen moeten ze proberen te overleven, maar wie kun je vertrouwen als je weet dat al je lotgenoten hier zitten omdat ze een crimineel verleden hebben?

De 100 van Kass Morgan is een trilogie waar ik ook al zoveel goeds over heb gelezen. Inmiddels is er ook een televisieserie gebaseerd op de boeken, maar zelf heb ik nog nooit een aflevering gezien of de boeken gelezen. Daar wil ik binnenkort verandering in brengen.

Delirium trilogie – Lauren Oliver
Er was een tijd dat liefde het belangrijkste was op aarde. Mensen reisden naar het einde van de wereld om het te vinden. Ze logen ervoor om het te krijgen. Ze deden er zelfs een moord voor. Toen werd er, eindelijk, een behandeling voor gevonden. De regering verlangt nu van haar burgers dat deze tegen liefde behandeld worden wanneer ze achttien jaar oud worden. Lena Haloway keek altijd uit naar de dag van haar genezing. Een leven zonder liefde is een leven zonder pijn: veilig, afgepast, voorspelbaar en gelukkig. Maar vijfennegentig dagen voor haar behandeling overkomt Lena het onmogelijke: ze wordt verliefd.

Het plot van de Delirium trilogie doet me heel erg denken aan het sfeertje van de Hongerspelen en Divergent. Ook over deze serie heb ik al veel goeds gelezen, dus ik wil me er binnenkort ook aan gaan wagen (ik krijg het nog druk!).

Het programma trilogie – Suzanne Young
Sloane is een pubermeisje zoals vele anderen. Ze heeft een hekel aan school, kan opstandig zijn tegen haar ouders en is tot over haar oren verliefd. Op James, de vriend van haar overleden broer. De omgeving waarin ze leeft is echter verre van normaal. Onder jongeren heerst een epidemie, één die ervoor zorgt dat de tieners met bosjes tegelijk zelfmoord plegen. Waarom ze het doen weet niemand, maar er is wel een behandeling voor: Het Programma. De mensen die meedoen beginnen met een schone lei, maar ook hun herinneringen zijn verdwenen. Uit angst om opgenomen te worden, durft Sloane haar gevoelens niet meer te tonen. Maar is dat genoeg om Het Programma te ontlopen?

Ook deze trilogie past in het straatje van boeken als de Hongerspelen en Divergent. Ik hou heel erg van dit soort boeken met een dystopie-thema. Wel heb ik wisselende recensies gelezen over deze trilogie, dus ik ben erg benieuwd wat ik er zal van ga vinden.

Welke series zou jij mij aanraden?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Jacoline 21 augustus 2015 at 08:55

  Ik heb alleen het programma nog niet gelezen, maar van de andere series zou ik De Kronieken van de Onderwereld het meest aanraden, zelf vond ik de 100 erg tegenvallen.

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 21 augustus 2015 at 10:59

  De kronieken van de onderwereld en De 100 vond ik onwijs leuk! Het Programma vond ik een beetje tegenvallen maar ik vermoed dat het tweede deel wel leuker is.

 • Reply Renée 21 augustus 2015 at 11:44

  Ik zou de verfilming van De kronieken van de onderwereld maar overslaan als je die zou willen kijken en gewoon wachten tot de tv-serie. De verfilming was echt heel slecht, hoewel de boeken wel goed zijn.

 • Reply Linde 21 augustus 2015 at 14:40

  Van dit rijtje heb ik alleen nog maar De Kronieken van de Onderwereld gelezen, die echt een aanrader is! Verder wil ik alle series die jij nu hebt opgenoemd ook nog lezen. Binnenkort begin ik met Hush Hush en nu ben ik bezig in het laatste deel van The Maze Runner!

 • Reply Yolande 21 augustus 2015 at 15:52

  Het Programma zou ik zeker weten aanraden, die is heel goed! Zelf ben ik ook erg benieuwd naar Delirium. Die heb ik nog niet gelezen, maar ik heb er wel hele goede verhalen over gehoord.

 • Reply Bregje 21 augustus 2015 at 21:56

  Ik las De 100 nadat ik het eerste seizoen van de tv serie had gezien en vond het boek helaas erg tegenvallen. Ik vond de hoofdpersonen niet heel uitgediept en het was me iets te veel tienerdrama.
  Zelf ben ik nog wel benieuwd naar Delirium!

 • Reply Marcia 23 augustus 2015 at 15:04

  De 100 trilogie wil ik ook nog graag lezen! Delirium en Het Programma vond ik allebei erg leuke series 😀

 • Leave a Reply

  *