Recensies

Review: Ik ben er – Clélie Avit

Vorige week lag er, geheel onverwacht, een pakketje van Xander Uitgevers op mijn deurmat. Verrassing! In het pakketje zat Ik ben er, de debuutroman van Clélie Avit. Enthousiast begon ik met lezen en een aantal uur later was het boek uit.

Sinds zeven maanden voelt Elsa niets meer: geen kou, geen honger, geen pijn en vooral geen angst. Ze is in coma. Thibault wordt gekweld door verdriet en woede, sinds de dag dat zijn broertje een auto-ongeluk veroorzaakte waarbij twee jonge meisjes omkwamen. Als hij – geteisterd door slaaptekort – de verkeerde ziekenhuiskamer binnenloopt, ziet hij Elsa roerloos in haar bed en besluit tegen haar te praten. Ze praat niet terug, maar hij weet zeker dat ze hem hoort. Terwijl de doktoren, vrienden en familie hun hoop voor Elsa’s herstel verliezen, groeit in Thibault juist de overtuiging dat ze voor elkaar bestemd zijn.

  • Auteur: Clélie Avit
  • Nederlands
  • 264 pagina’s
  • Uitgeverij: Xander Uitgevers B.V.
  • Oktober 2015
  • Genre: roman
  • ISBN: 9401604541

Ik ben er wordt door Xander Uitgevers omschreven als een hartverscheurend liefdesverhaal. Dat klopt helemaal. Ik wilde alleen maar doorlezen en moest weten hoe het verhaal zou aflopen. Ondanks dat het verhaal misschien op een sprookje lijkt, wordt het nergens te klef of onrealistisch. De manier waarop Thibault zich op zijn gemak voelt bij Elsa, zich aan haar openstelt, zonder dat zij daarop kan reageren is ontzettend mooi om te lezen. Thibault wil niets liever dan het geluk weer vinden en hij zou graag zelf een gezin willen stichten. Hij is peetvader van het dochtertje van goede vrienden van hem en hij kan niet wachten om zelf zo’n kleintje in zijn armen te hebben liggen. Helaas zit het op liefdesgebied niet echt mee, zijn laatste vriendin is vreemdgegaan. Op Elsa’s ziekenhuiskamer vindt Thibault een soort rust en gaandeweg ontdekt hij dat Elsa op haar manier op hem reageert. De doktoren willen dit niet geloven, maar Thibault blijft hopen dat Elsa uiteindelijk haar ogen – voor hem – zal openen.

De schrijfstijl van Clélie Avit is heel erg fijn om te lezen. Het is een dun boekje met slechts 222 pagina’s, maar het verhaal is helemaal af. En dan die laatste paar woorden waar het boek mee eindigt, wow, die hebben mij echt met kippenvel achtergelaten. Ik ben er is het debuut van Clélie Avit, maar ik hoop dat ze nog veel meer boeken zal schrijven. Het onderwerp coma is heftig, maar het boek wordt nooit zwaar of verdrietig, maar geeft in een zekere zin juist hoop. Geef nooit op, want soms lijkt het wel alsof liefde alles kan overwinnen. Ik denk dat het inmiddels wel al duidelijk is dat ik Ik ben er echt een prachtig boek vond. Als je fan bent van Jojo Moyes en Dani Atkins, dan wil je dit boek ook zeker lezen.

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_561e33d131e95_selected-products” products=”9200000046075625,9200000046081345″ name=”Ik ben er” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Daniëlle 16 oktober 2015 at 10:28

  Voor fans van Jojo Moyes? Dan moet ik dit boek lezen, haha! Ik ben er klinkt als een heel erg mooi boek.

 • Leave a Reply

  *