Recensies

Review: Knekelhuis – Dinie Bell

Lynns nieuwe woning staat vanwege een dubbele moord die er in het verleden gepleegd is bekend als spookhuis. Hoewel ze niet in geesten gelooft, heeft Lynn vanaf het moment dat ze de woning betrekt toch het gevoel dat ze er niet alleen is. Langzaam maar zeker begint ze dan ook te twijfelen aan haar opvatting. Waart het jonge, vermoorde echtpaar nog in Lynns huis rond? Of hebben de macabere gebeurtenissen te maken met haar buurman Mark, die heel charismatisch is en op wie Lynn op slag verliefd wordt, maar van wie de bewoners van het nabijgelegen dorp denken dat hij de moorden op zijn geweten heeft?

  • Auteur: Dinie Bell
  • Taal: Nederlands
  • Uitgeverij: Palmslag
  • 182 pagina’s
  • November 2015
  • Genre: thriller
  • ISBN: 9491773399

De vraag die al vanaf de eerste bladzijde door mijn hoofd spookte was: heeft Mark het gedaan of is hij onschuldig? Ondanks dat Mark van moord wordt verdacht, valt Lynn als een blok voor hem. Ook met zijn zus Martine kan ze het goed vinden. Wanneer er rare dingen in en rondom haar nieuwe woning gebeuren, zoekt ze vaak haar toevlucht bij Mark en Martine en besluit ze alle waarschuwingen van mensen uit haar omgeving in de wind te slaan.

In de thriller Knekelhuis wordt de spanning goed opgebouwd en ik ben blij dat ik het boek niet heb gelezen toen ik ’s avonds alleen thuis was. Ik vind boeken waar geesten in voor komen ontzettend eng en huiveringwekkend. Het verhaal is vlot geschreven en leest dus erg fijn weg. Het is een dun boekje, dus dit is een prima boek dat je op een regenachtige middag op de bank kunt (uit)lezen. Gedurende het verhaal krijg je regelmatig een kijkje in het hoofd van de moordenaar, die het stel dat eerder in het huis van Lynn woonde heeft omgebracht. De ontknoping is uiteindelijk een tikkeltje ongeloofwaardig, maar wel heel goed bedacht. De sterke punten van dit boek zijn de proloog en de opbouwende spanning in het verhaal door met name de hoofdstukken die vanuit het standpunt van de moordenaar zijn beschreven. De opbloeiende liefde en liefdesscènes tussen Lynn en Mark gingen voor mij heel erg snel en hadden naar mijn mening iets beter uitgewerkt kunnen worden. Soms worden er flinke stappen gemaakt tussen de verschillende hoofdstukken en speelt het verhaal zich opeens weken later af. Toch heeft dit boek me benieuwd gemaakt naar ander werk van deze auteur.

Ik wil Uitgeverij Palmslag graag bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar. Ben jij benieuwd geworden naar Knekelhuis?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_565c6df42b540_selected-products” products=”9200000051724683″ name=”Knekelhuis” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*