Recensies

Review: Dangerous Girls – Abigail Haas

Dangerous Girls is een boek waar ik al veel goeds over heb gehoord en eindelijk heb ik het dan ook zelf gelezen. En wow, het heeft al mijn verwachtingen waargemaakt.

In Dangerous Girls gaan beste vriendinnen Anna en Elise, Anna’s vriendje Tate en nog een paar andere vrienden op vakantie naar Aruba. Tijdens de vakantie staan drank, drugs en feesten centraal en de vriendengroep heeft de tijd van hun leven. Totdat Elise dood gevonden wordt in hun appartement. De vriendengroep wordt verhoord op het politiebureau en al snel worden Anna en Tate verdacht. Naar andere verdachten wordt niet meer gekeken en het lijkt erop alsof de Arubaanse politie de moord in de schoenen van Anna en Tate wil schuiven. Tate heeft echter een rijke familie en al snel staat hij op vrije voeten. Anna’s vader heeft helaas niet zoveel geld en daarom blijft zij vastzitten. Uiteindelijk zit ze vijf maanden in de gevangenis, totdat het proces begint. 

 • Auteur: Abigail Haas
 • Taal: Engels
 • 320 pagina’s
 • Uitgeverij: Simon & Schuster Ltd
 • Juli 2013
 • Genre: Young Adult / Psychologische thriller
 • ISBN: 1471119149

Het verhaal is een soort mix van de zaken rondom Natalee Holloway en Amanda Knox. Daardoor had ik continue het gevoel alsof ik een waargebeurd verhaal aan het lezen was. Dat verklaart misschien ook wel waarom ik zo vreselijk met Anna meeleefde. Ik had zoveel medelijden met Anna, die hulpeloos en onschuldig in de cel zit. Tate en haar vrienden hebben haar laten stikken en de politie probeert ontzettend hard om de moord in Anna’s schoenen te schuiven, zonder dat er essentieel bewijs is.

Het verhaal bevat veel tijdsprongen, waardoor je als lezer steeds op het verkeerde been wordt gezet. Wie heeft Elise vermoord? Was het Anna? Tate? Iemand anders uit de vriendengroep? Of een van de vele scharrels van Elise? Gaandeweg komen we erachter dat Elise helemaal niet zo’n lieverdje was. Ze was ontzettend egoïstisch, impulsief en gedroeg zich tegenover Anna erg bezitterig. Anna, die nooit veel geluk heeft gehad met vriendinnen, is ontzettend blij dat ze Elise heeft gevonden, waardoor ze zich eigenlijk laat meeslepen in het wilde leven van feesten, drank en drugs.

Ik vond het verhaal zo ongelofelijk goed en spannend beschreven, ik wilde alleen maar meer en meer. Ik kon niet voorspellen hoe het boek zou aflopen en het einde zelf….. wat een mindfuck….. wat een plottwist. Met een bonzend hart las ik het laatste hoofdstuk uit. De schrijfstijl van de auteur is geweldig en je wordt het verhaal echt ingezogen. Zoals ik eerder zei, voelt het alsof het gaat over een waargebeurde zaak en je als het ware de autobiografie van Anna leest.

Dangerous Girls is geschreven door de Britse auteur Abby McDonald, onder het pseudoniem Abigail Haas. De auteur is bekend geworden als romanschrijfster en Dangerous Girls is haar eerste Young Adult boek. Laat je niet afschrikken door de stempel YA, want dit boek is ook zeker geschikt voor volwassenen. Ik zou het plaatsen in de categorie Gone Girl en We were liars en Dangerous Girls is een van de betere psychologische thrillers die ik heb gelezen. De Nederlandse vertaling van Dangerous Girls heet Verraad en is uitgebracht door Uitgeverij De Fontein. Ik las de Engelse versie en dat was ook prima te doen. Dangerous Girls is zeker een boek dat ik zou willen aanraden als je van mysteries houdt met een fantastische plottwist op het eind.

Heb jij dit boek al gelezen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Lisa 30 juli 2015 at 09:09

  Jaaaaaa, dit boek <3 Ik krijg zin om 'm weer te herlezen haha. Er is trouwens wel een Nederlandse vertaling. De Fontein heeft 'm uitgegeven onder de naam Verraad! 🙂

  • Reply Nynke-Boudien 30 juli 2015 at 11:12

   Ah dat wist ik niet, ik kon het nergens vinden. Dankjewel!

 • Reply Yolande 30 juli 2015 at 09:42

  Er is inderdaad wel een Nederlandse vertaling, ik heb hem ook in het Nederlands gelezen. Ik vond het ook een heel goed boek! Vooral het einde, zo’n mindfuck!

 • Leave a Reply

  *