Recensies

Review: Stuk van jou – Sophie Jackson

Soms lees je van die boeken die je zo goed vind dat het lastig is om aan een nieuw boek te beginnen. Dat was voor mij het geval met Stuk van jou. Toch heb ik me ertoe gezet om aan een nieuw boek te beginnen, het is nog steeds #Boektober en ik doe mijn best om nog zoveel mogelijk boeken uit te lezen deze maand.

Kat Lane was negen jaar oud toen haar vader voor haar ogen werd vermoord. Nu, vijftien jaar later, komt ze haar belofte aan hem na om iets voor de maatschappij te betekenen. Dat doet ze door les te geven aan gedetineerden in een New Yorkse gevangenis. Op deze manier hoopt ze ook eindelijk haar angst voor criminelen te overwinnen. Tijdens een van haar lessen leert ze Wesley Carter kennen. Hij is een echte bad boy, maar hij is ook ontzettend slim en grappig. Kat raakt gelijk door hem geïntrigeerd. Ze wil weten wie de échte Carter is, voorbij zijn intimiderende voorkomen. Hoe verder ze gaan, hoe moeilijker het wordt om hun verboden gevoelens voor elkaar te negeren.

 • Auteur: Sophie Jackson
 • Taal: Nederlands
 • 368 pagina’s
 • Zomer & Keuning
 • November 2015
 • Genre: New Adult
 • ISBN: 9401906270

Auteur Sophie Jackson is docente Engels. Ze hield altijd al van schrijven, maar wist nooit zo goed wát ze dan moest schrijven. Daar kwam verandering in toen leerlingen haar overhaalden om Twilight te lezen. Dit vond ze zo geweldig, dat Sophie begon met het schrijven van fanfiction en de woorden rolden uit haar vingers. Dat leidde uiteindelijk tot Stuk van jou (Engelse titel: A pound of flesh), het eerste deel van een trilogie over liefde achter de tralies. Het tweede deel van deze serie gaat over Max, de beste vriend van Carter die ook in Stuk van jou voorkomt.

Wat ik zo sterk aan het verhaal vond was dat je de spanning tussen Kat en Carter al gelijk kon voelen tijdens hun eerste ontmoeting. Carter zit in de gevangenis en gedraagt zich als een echte hufter. Wanneer hij Kat leert kennen weet hij eigenlijk niet hoe hij om moet gaan met zijn gevoelens voor haar. Kat is helemaal niet op zoek naar liefde, maar wil zich volledig richten op haar baan als docente. Het verlies van haar vader is voor Kat erg traumatisch geweest en ze heeft dit nooit kunnen verwerken. Wanneer Kat uiteindelijk privéles gaat geven aan Carter ontstaat er een intellectuele en emotionele band tussen de twee. Gaandeweg het verhaal komen we erachter dat Kat en Carter meer met elkaar gemeen hebben dan ze oorspronkelijk dachten en ze hebben elkaar nodig om hun verleden te kunnen verwerken.

Het verhaal is bij vlagen sentimenteel, maar nooit té en blijft interessant ondanks de dikte van het boek. Ik vond het heel goed van de auteur dat onderwerpen als discriminatie, vooroordelen en criminaliteit niet werden geschuwd. Het blijkt maar weer dat niets is wat het lijkt en dat ook gevangenen een eigen verhaal hebben dat niet zo zwart-wit is. Ik heb genoten van begin tot eind. Ik had het geluk dat ik Stuk van jou alvast vooruit mocht lezen, het boek verschijnt namelijk op 10 november. Ik wil Zomer & Keuning graag bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar. Ik vond Stuk van jou echt een heel fijn boek en ik kan niet wachten om de volgende delen uit deze serie te lezen. Kijk je graag naar series als Prison Break en Orange is the new black? Dan moet je Stuk van jou ook lezen!

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_563391546383a_selected-products” products=”9200000046154853″ name=”Stuk van jou” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Dagmar 27 oktober 2015 at 09:29

  Wauw wat een geweldige recensie en superleuk om te horen dat je zo enthousiast bent! Ik was ook gelijk fan en kwam niet meer uit het boek. Mooie recensie!

  • Reply Nynke-Boudien 27 oktober 2015 at 11:47

   Wat een leuke, lieve comment, dankjewel. Ik vond het echt een geweldig boek!

 • Reply Viivian 27 oktober 2015 at 11:45

  Ik wil deze ook heel graag lezen, het verhaal spreekt me ontzettend aan!

 • Reply Jil 27 oktober 2015 at 12:05

  Leuke recensie! Klinkt als een leuk boek. Ik word erg nieuwsgierig nu. Ga deze zeker lezen.

 • Leave a Reply

  *