Inspiratie

Boeken die je uit een dip zullen halen

Het is weer wintertijd en dat betekent dat de dagen een stuk korter aanvoelen. Je gaat van huis weg en komt thuis in het donker en hierdoor kun je in een winterdip terecht komen. Zelf ben ik hier ook best gevoelig door, maar dan probeer ik er een vrolijk en luchtig boek bij te pakken om me even in een andere wereld te wanen. Vandaag vertel ik iets meer over een aantal boeken die mij altijd weer opvrolijken.

Maria Semple – Waar is Bernadette?
Wie is Bernadette, en waar is zij gebleven? Ooit was Bernadette Fox een beroemde architecte met ambitieuze projecten, maar na de geboorte van haar dochter Bee is alles anders geworden. Ze is dol op Bee, maar wordt gek van de sociale controle van de schoolpleinmoeders. En dan haar man! Door zijn topbaan bij Microsoft lijkt hij zelf wel een computer.  Bernadette zegt: stop. En verdwijnt. Haar vroegwijze dochter Bee zet alles op alles om haar moeder terug te vinden. Waar is Bernadette? is een roman vol avontuur, fantasie en ontroerende fragmenten.

Lisette Jonkman – Verkikkerd
Lucy verheugt zich op een studententijd zonder haar ouders en hoogbegaafde zusje. Tot haar grote afschuw komt ze terecht op de campus, in een huis vol nerds. Denk maar niet dat ze ook maar iets met haar huisgenoten te maken wil hebben!  Vooral niet met die lange, blonde jongen die twee kamers verderop woont. Waar kent ze hem toch van?
En waarom krijgt ze het zo warm van hem? Ze valt toch zeker niet op nerds…? Verkikkerd is een ontzettend grappige chicklit, die je zeker uit een dip zal halen.

Helen Fielding – Bridget Jones’ Diary
Het dagboek van Bridget Jones vertelt over het vrolijke leven van een jonge werkende vrouw en haar strijd tegen de overmatige consumptie van alcohol en calorieën, tegen de verleiding van de sigaret en tegen het allesoverheersende verlangen naar de Enige Echte, de ware man. Bridget Jones is inmiddels een begrip geworden: de blunderende Bridget, haar trouwe vriendinnen en de vrouwen die op haar toekomstige minnaar azen, groeiden uit tot iconen van de eenentwintigste eeuw. Zowel het boek als de film vervelen mij nooit en keer op keer zwijmel ik weer weg bij Bridget en Mark.

Graeme Simsion – Het Rosie Project
De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waarbij Don haar misschien zou kunnen helpen. Het Rosie Project is een ontroerende, maar humoristische en hoopvolle roman. Echt een aanrader!

Linda – De Columns
“Het ergst was dat ik die lelijkheid niet erg vond. Ik vond mezelf juist lekker hip in die satijnen kerriegele blouse. Film? Glamour? We hadden één halve rol grijs crisistoiletpapier en een douche die niet warm wilde worden. Ik heb de wijsheid niet in pacht. Welnee, ik heb ervoor gekozen de pijn te verdoven door ogenblikkelijk een andere relatie aan te gaan. Dat je je op je paasbest, naakt, van alle kanten laat fotograferen en dat geen man hem ervan omhoog krijgt. Dat is pas erg.” In deze columnbundel zijn 88 editorials uit het populaire vrouwenmagazine LINDA en diens subuitgaven LINDA.WONEN, L’HOMO en LINDA.MODE gebundeld. Linda’s columns zijn ontzettend grappig geschreven en ik kan het boek zeker aanraden als je zin hebt om tussendoor een aantal bladzijden te lezen.

Q-trilogie – Jackie van Laren
In Zin, het eerste deel in de driedelige Q-serie van Jackie van Laren, gaat Nina de Wit een maand lang werken voor de wereldberoemde, schathemelrijke trance-dj en producer Wessel Quist, bijgenaamd Q. Hij is een vreselijk aantrekkelijke player met een absurd drukke agenda en hij heeft een personal assistent nodig. Nina is grootgebracht door vrijgevochten kunstzinnige hippie-ouders en ze wil niets liever dan zich ontworstelen aan dat verleden. Een baan, een huis en een man zijn haar ideaal. Q, ongenaakbaar, ongrijpbaar, voortgedreven door een geheim uit zijn verleden, is precies het soort man dat ze niet zoekt. Maar daar trekt Q zich niets van aan… De Q-trilogie is ontzettend fijn om te lezen, vol romantiek en humor.

Welk boek kun jij aanraden om uit die vervelende dip te komen?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Jacoline 12 november 2015 at 09:36

  Ik ben het helemaal eens met Verkikkerd. Zelf heb ik gelukkig niet echt last van een winterdip, maar als ik boeken zou moeten aanraden waar ik een zomers gevoel van krijg zijn dat Aristotle and Dante discover the secrets of the universe van Benjamin Alire Sàenz en My life next door van Huntley Fitzpatrick.

 • Reply Viivian 12 november 2015 at 13:08

  Het Rosie Project is inderdaad zo ontiegelijk leuk! Waar is Bernadette? heb ik ook in mijn kast staan en wil ik binnenkort gaan lezen.

 • Reply Lilian 13 november 2015 at 09:48

  Oeh, waar is Bernadette heb ik al in de kast staan! Ik ben nog onwijs benieuwd naar de Q-serie, die lijkt me heel leuk!

 • Leave a Reply

  *