Nieuws

Book news #1

Ben je net zo dol op boekennieuws en leuke weetjes over boeken als ik? Eens in de twee weken zal ik een overzicht geven van boekgerelateerd nieuws dat ik tegen ben gekomen op websites, sociale media en in de ‘ouderwetse krant’.

– ‘Kieft’ van Michel van Egmond is het bestverkochte boek van 2014. Niet zo gek, nadat het ook al de NS publieksprijs heeft gewonnen. Ik heb zelf het boek niet gelezen, dus ik kan er geen kritiek op geven. Leuk feitje: op de tweede plek staat het boek ‘Band It’ van Colleen Dorsey, dat uitleg geeft over de looming-rage (knopen van elastiekjes). Lees hier het hele artikel op de website van NRC.

– Hou je van lijstje en ben je benieuwd naar de 100 bestverkochte boeken van 2014? Het CPNB deed onderzoek en zette de top 100 op een rij.

– Afgelopen woensdag verscheen er een column van Marc van Oostendorp over ‘Goede Boeken Doodslaan’. Van Oostendorp, taalkundige van beroep, schrijft over onterecht genegeerde en ondergewaarde boeken.  Lees de column hier.

– Knack.be maakte een overzicht van de 25 meest prachtige bibliotheken in de wereld. Fantastisch artikel als je het bij vraagt. Mijn favoriete bibliotheek? Die in Toronto, Canada. Die van Delft mag er trouwens ook best zijn!

– Mark Zuckerberg, oprichter van Facebook, heeft besloten een eigen online boekenclub op te richten. Op een speciale Facebook-pagina kunnen mensen discussiëren over boeken die hij uitkiest voor zijn leden. Interessant? Op de eerste dag dat de Facebook-pagina live ging, hadden al 120.000 mensen de pagina geliket. Ik ben best benieuwd welke genres Zuckerberg uitkiest. Zou jij meedoen met deze online boekenclub?

– Ben je net zo’n boekenfan als ik? En hou je van tweedehands (boeken)markten? Ook dit jaar is het Boekenfestijn weer op locaties door het hele land te vinden. Bekijk alle data en locaties hier.

Dat was het voor deze week! Heb jij nog een leuk nieuwtje? Deel het in de reacties!

Liefs,

Nynke-Boudien

Bron afbeelding: stylemepretty.com

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*