Nieuws

Boekpresentatie De stem van de zee – Mara Li

Een tijdje geleden zag ik op Twitter voorbij komen dat Mara Li haar boek bij boekhandel Van der Velde in Groningen zou presenteren. Zo vaak gebeurt er niet zoiets in Groningen, dus ik wist gelijk dat ik daarbij wilde zijn. De stem van de zee is het debuut van Mara Li en is bovendien het eerste deel uit een trilogie. Deel twee zal in januari 2016 uitkomen en het laatste deel verschijnt in de zomer van ’16. De stem van de zee behoort tot het Young Adult genre en speelt zich af in een dystopische wereld.

DSC_0091
De boekpresentatie begon met een praatje door Natasja Storm, de uitgever van het boek. Ze stelde een aantal vragen aan Mara Li, pseudoniem voor Marieke Veringa (1987). Ik kende de auteur nog niet, dus ik vond het leuk om wat meer over haar te weten te komen. Al van jongs af aan is Mara Li bezig met het schrijven en bedenken van verhalen. Ook is ze erg geïnteresseerd in mythologie en ze studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. Haar inspiratie haalt ze vaak uit allerlei volksverhalen, legenden en mythen van over de hele wereld. In totaal heeft ze vijf jaar lang, met lange tussenpozen, gewerkt aan De stem van de zee. Het verhaal is geïnspireerd door Koning Arthur.

DSC_0096

DSC_0105
Vervolgens werd er een lied gezongen dat een belangrijke rol speelt in het verhaal. Het lied werd gezongen door de moeder van Mara Li. Daarna las Mara Li een fragment voor uit haar boek. Dit vond ik erg leuk, want hierdoor kon het publiek alvast kennis maken met de personages en de setting van het verhaal.

DSC_0109Volgens de auteur onderscheidt zij zich van andere Young Adult auteurs, omdat haar boek het ‘reisthema’ bevat. De jongeren in haar boek maken een groei door in de vorm van een psychologische reis, waar lezers zich mee zouden kunnen identificeren. Ook speelt familiegeschiedenis een belangrijke rol in haar verhaal, terwijl in de meeste Young Adult boeken ouders en andere volwassenen redelijk op de achtergrond blijven. Mara Li stelt dat familie bepalend zijn voor je leven en dat zij eigenlijk het fundament van je bestaan zijn.

DSC_0121Ik was een van de gelukkige bloggers die een exemplaar mee naar huis gekregen. Ik heb mijn boek door Mara Li laten signeren en ik heb echt een leuke avond gehad. Binnenkort zal ik beginnen aan De stem van de zee en uiteraard komt er dan een recensie op mijn blog.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Esmee 5 juni 2015 at 08:34

  Leuk verslag! Ik ben ook erg benieuwd naar het boek!

 • Reply Jessica 8 juni 2015 at 19:35

  Leuk dat je er ook bij was! Veel leesplezier! 😀

 • Reply Joost (NerdyGeekyFanboy) 10 juni 2015 at 13:01

  Ziet er leuk uit! Het is dat het gewoon te ver voor mij is, anders was ik zeker langs gekomen 🙂

 • Leave a Reply

  *