Recensies

Review: After #3 – Hij hoort bij jou – Anna Todd

De achttienjarige Tessa Young heeft haar vriendje en overbezorgde moeder achtergelaten om te gaan studeren aan de universiteit van Washington. Dit had ze al jaren gepland en ook de rest van haar toekomst lijkt al helemaal vast te liggen. Maar dan ontmoet ze Hardin. Hij is onaardig en zit onder de tattoos en piercings. Zonder dat ze het wil weet Hardin een grote passie in Tessa naar boven te halen. Ze leert zijn wilde en romantische kant kennen en wordt gedwongen een keuze te maken tussen haar vertrouwde jeugdvriendje Noah, en een toekomst die spannend, nieuw en onbekend is. 

Inmiddels heb ik het derde deel uit deze serie gelezen en opnieuw werd ik de meegesleept door de onstuimige relatie tussen Hardin en Tessa.

 • Auteur: Anna Todd
 • Taal: Nederlands
 • 544 pagina’s
 • Uitgever: Boekerij
 • Juli 2015
 • Genre: New Adult / Roman
 • ISBN: 9022572978

Tessa besluit in deel 3 voor zichzelf te kiezen en naar Seattle te verhuizen. Hardin is het hier niet mee eens en wil niets liever dan Tessa meenemen naar Engeland om daar te gaan wonen. Hij doet er alles aan om Tessa te saboteren. Wat ik fijn vond was dat Tessa echt een persoonlijke ontwikkeling leek door te maken en beter van zich af leerde bijten. Je kunt natuurlijk beweren dat het zwak van haar is om Hardin steeds terug te nemen, maar als je echt zoveel van iemand houdt dan is het ontzettend moeilijk om afstand te houden.

After is een serie die me heel erg pakt, maar het verhaal is soms wat langdradig en kabbelt het wat voort. De boeken zijn enorm dik en soms had het van mij wel wat beknopter gemogen. De eerste paar hoofdstukken bestaan voornamelijk uit gekibbel en geruzie, what else is new laten we maar zeggen. Dan is er in de vriendengroep van Hardin sprake van een plottwist die ik niet zag aankomen. Het verhaal had deze spanning ook wel even nodig, waardoor je als lezer ook alert blijft. Deze plottwist vond ik misschien nog wel gruwelijker dan het einde van boek 1.

En dan het einde. Zoals we Anna Todd inmiddels wel kennen, eindigt ook dit deel van een flinke cliffhanger. Maar eerlijk? Ik zag deze wel een beetje aankomen. Gedurende het verhaal worden er wat hints gegeven, waardoor het einde vrij voorspelbaar wordt. Toch wilde ik gelijk weten wat deze nieuwe situatie voor de relatie tussen Hardin en Tessa zou doen. Ik begon dan ook al snel aan het laatste deel van deze serie. Ik ben inmiddels halverwege en een recensie over After #4: Voor altijd zal ook spoedig verschijnen op mijn blog.

Vind jij de After boeken ook zo verslavend?

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Anneke 6 juni 2015 at 08:28

  Bijna elke recensie over deze serie klinkt hetzelfde. Haha.

 • Leave a Reply

  *