Geen categorie

Gelezen in juni

Voordat de maand juni begin had ik een missie: zoveel mogelijk ongelezen boeken op mijn iPad lezen. Dit is deels gelukt, ik heb namelijk zes boeken op mijn iPad gelezen en twee fysieke boeken. Die laatste twee waren recensie-exemplaren en die gaan altijd voor. Goed, in totaal las ik dus acht boeken, waaronder De Selectie trilogie van Kiera Cass.

Sterrenregen – Colleen Hoover
Sterrenregen van Colleen Hoover: Holders kant van het verhaal. Dean Holder heeft twee mensen ontzettend in de steek gelaten: zijn zus, Lesslie, en zijn vroegere buurmeisje, Hope. Er flakkert voor het eerst in tijden weer iets van hoop in hem op als hij bij de supermarkt een meisje tegenkomt dat sprekend lijkt op het buurmeisje dat hij jaren geleden voor het laatst heeft gezien. Maar… ze stelt zich voor als Sky. En hoe hij ook zijn best doet, ze lijkt zich hem of hun verleden niet te herinneren. Is dit wel de echte Hope? Op een gegeven moment wordt hij zo verliefd op haar dat hij niet meer weet of hij dat nou wil of niet.

Sterrenregen is het eerste boek dat ik in de maand juni las. Ook al was de spanning er wel wat af, de afloop was natuurlijk al bekend, toch is ook Sterrenregen een prachtig boek. Het verhaal van Holder en Sky vond ik zo bijzonder, echt een aanrader.

De Selectie-trilogie – Kiera Cass
In De selectie strijden vijfendertig meisjes om het hart van prins Maxon en daarmee voor de kans op een beter bestaan. Zo kunnen ze ontsnappen aan een armoedig leven en opgenomen worden in een wereld vol glamour. America Singer is een van hen. Ze moet Aspen, haar geheime liefde, opgeven en haar thuis verlaten om te strijden voor een kroon die ze niet wil. Maar dan ontmoet ze prins Maxon en twijfelt ze aan alles.

Als boekenblogger werd het voor mij wel eens tijd om eindelijk deze trilogie te lezen. Ook al vond ik deze boeken wel echt geschikt voor een jongere doelgroep, vond ik het verhaal wel erg origineel.

Het meisje in de trein – Paula Hawkins
Rachel neemt elke ochtend dezelfde trein. Elke dag hobbelt ze over het spoor, langs een rij charmante huizen in een buitenwijk van Londen, en stopt daar altijd voor hetzelfde rode sein. Zo kijkt ze elke ochtend naar een stel dat op hun terras ontbijt. Ze heeft inmiddels het gevoel dat ze hen persoonlijk kent en noemt hen ‘Jess en Jason’. Hun leven – in Rachels ogen – is perfect. Een beetje zoals haar eigen leven dat ooit was. Op een dag ziet ze iets vreemds in hun tuin. De trein rijdt gewoon weer door, maar voor Rachel verandert alles. Niet in staat om het voor zichzelf te houden, stapt ze naar de politie met haar verhaal, wanneer blijkt dat ‘Jess’ vermist wordt. Hiermee raakt ze niet alleen verwikkeld in de gebeurtenissen die volgen, maar ook in de levens van iedereen die erbij betrokken is. Maar wie is er te vertrouwen? Heeft ze meer kwaad dan goed gedaan door zich met deze zaak te bemoeien?

Het meisje in de trein is een ontzettend goede en spannende thriller, die je compleet op het verkeerde been zet. Hoofdpersoon Rachel is iemand waar ik me totaal niet mee kon identificeren en ook met de andere personages kreeg ik totaal geen emotionele band. Toch is dat voor dit verhaal geen gebrek. Ik kan dit boek echt aan iedereen aanraden.

Rosy – Pierre Lemaitre
Ik las in juni nog een thriller, namelijk Rosy van Pierre Lemaitre. In deze thriller speelt commandant Camille Verhoeven ontmoet de hoofdrol. Hij is veertig jaar en slechts één meter vijfenveertig. Klein, kaal en knokig, loopt met een zware pas. Ongeduldig, afstandelijk, altijd berekenend en scherp als een mes. Zijn verschijning en zijn talent dwingen direct ieders respect af. Dankzij sluwe methodes, eigenzinnige tactieken en een getraind team is hij toch keer op keer succesvol. In Rosy ontmoet Verhoeven de eenzame mislukkeling Jean Garnier, het brein achter een dodelijk plan. Zeven bommen verspreid over Parijs zullen binnen zeven dagen afgaan. Verhoeven staat voor een groot dilemma: vormt de verwarde Jean een bedreiging voor de nationale veiligheid of is het een zielige prutser die teveel televisieseries heeft gekeken?

Wat ik zo goed aan Rosy vond, was dat er veel actuele thema’s in het verhaal naar voren kwamen. Het verhaal is spannend en onverwacht tot aan het laatste hoofdstuk. Voor mij was dit een fijne kennismaking met deze auteur.

Badgasten – Emma Straub
In de New York Times bestseller Badgasten van Emma Straub gaat een Amerikaans gezin en aanhang op vakantie naar Mallorca om hun 35-jarige huwelijk te vieren. Dochter, zoon met zijn oudere Cubaanse vriendin, en de gay best friend met zijn man. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten.

Badgasten is een boek waar ik al veel goeds over had gehoord, maar helaas vond ik er zelf maar weinig aan. Ik zou dit boek dus ook niet aanraden.

De Prinses – Kiera Cass
Na het enorme succes van De selectie, De elite en De one schreef bestsellerauteur Kiera Cass dit spannende vervolgverhaal. Twintig jaar geleden deed America Singer mee aan de Selectie en wist ze prins Maxons hart te veroveren. Nu is het de beurt aan prinses Eadlyn om haar eigen Selectie te houden. Eadlyn verwacht niet dat het voor haar even sprookjesachtig zal zijn als het liefdesverhaal van haar ouders. Maar als de strijd om haar hart losbarst, zou ze er wel eens achter kunnen komen dat haar eigen geluk niet zo ver weg is als ze altijd dacht.

Ik vond De Prinses een hele leuke toevoeging aan De Selectie-trilogie. Erg leuk om oude personages weer terug te zien komen en de kinderen van Maxon en America te leren kennen.

Voor de maand juli heb ik geen ‘To Be Read’ blog geschreven, maar een ‘Mee op vakantie’ bog. Ik ga namelijk aankomende vrijdag al op vakantie en ik neem een hele stapel boeken mee. Benieuwd welke? Kom dan morgen even terug!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*