Recensies

Review: Badgasten – Emma Straub

In de New York Times-bestseller Badgasten van Emma Straub gaat het Amerikaans gezin Post en aanhang op vakantie naar Mallorca om hun 35-jarige huwelijk te vieren. Dochter, zoon met zijn oudere Cubaanse vriendin, en de gay best friend met zijn man. Zon, zee, mooie stranden, overheerlijke tapas en ontspannen tennispartijtjes beloven een welverdiende ontsnapping aan de spanningen die er thuis in Manhattan net onder de oppervlakte liggen. Maar naarmate de dagen verstrijken komen er geheimen boven water, steken ingesleten patronen de kop op en worden oude wonden opengereten.

 • Auteur: Emma Straub
 • Taal: Nederlands
 • Uitgever: Ambo|Anthos
 • juni 2015
 • Genre: roman
 • ISBN: 9047204646

Klinkt goed toch? Helaas viel het verhaal mij enorm tegen. Het was eigenlijk gewoon heel erg saai. Punt. Daarom vind ik het ook zo moeilijk om een objectieve recensie over het boek te schrijven, want ik heb het gewoon echt met moeite uitgelezen.

Vader Jim heeft onlangs zijn baan verloren en al vrij snel kom je er als lezer achter wat daar de oorzaak van is. Dit zorgt voor nogal wat spanningen in het gezin en moeder Franny weet niet of ze nog verder wil met haar man. Toch besluit ze met man, kinderen en beste vrienden op vakantie te gaan. Franny is namelijk een perfectionist en wil vooral niet dat mensen afweten van haar problemen. Dochter Sylvia heeft zo haar eigen problemen, haar beste vriendin is er namelijk met haar vriendje vandoor gegaan. En ze is nog maagd, een ‘probleem’ dat ze zo snel mogelijk wil oplossen. Sylvia’s tien jaar oudere broer Bobbie woont in Florida en vergezelt de familie deze vakantie samen met zijn 38-jarige vriendin Carmen. Niemand vind Carmen leuk en daarom hadden ze haar ook liever zien thuisblijven. Grappig feitje, Carmen was de enige persoon waar ik enigszins een emotionele band kon opbouwen tijdens het lezen. De andere karakters bleven voor mij heel erg vlak. Tenslotte verblijven in het vakantiehuis ook Charles en Lawrence, vrienden van de familie Post, die niets liever willen dan een kindje adopteren.

Nu klinkt het alsof er genoeg verhaallijnen aanwezig zijn, om er een spannend en humoristisch verhaal van te maken. Zowel de personages als het verhaal bleven helaas erg vlak, zonder verrassingen. Tijdens het lezen hoopte ik vurig op een plottwist of een bijzonder einde, maar ook dat was helaas niet het geval. Op Goodreads zag ik dat het boek werd vergeleken met Zomerhuis met zwembad van Herman Koch. Dat boek staat al een tijdje ongelezen in mijn kast, maar ik hoop toch echt dat ik dat boek beter zal kunnen waarderen.

Heb jij Badgasten al gelezen? Ik ben zo benieuwd wat anderen van dit boek zullen vinden, want ik vond er gewoon echt niets aan.

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply sarah 18 juli 2016 at 16:48

  hoi,
  Ik heb het boek onlangs ook gelezen maar was er niet van weggeblazen. De personages werkten op mijn zenuwen en zoals je al zei zijn de verhaallijnen niet goed of interessant uitgewerkt.
  Zomerhuis met zwembad moet je absoluut lezen! Eén van de beste vakantieboeken die ik ooit gelezen heb! Je zal zeker niet teleurgesteld zijn 🙂

 • Leave a Reply

  *