Recensies

Review: De labyrintrenner 2 – De schroeiproeven

Ik vind boeken waarin een dystopie (samenleving die zo “akelig” is dat je er niet zou willen leven, het tegenovergestelde van een utopie) centraal staat, enorm interessant. Ik las eerder de Hunger Games en Divergent trilogieën en was hier enorm enthousiast over. Vorige week las ik deel 2 van de Labyrintrenner trilogie, De schroeiproeven.

 • Auteur: James Dashner
 • Taal: Nederlands
 • 368 pagina’s
 • Uitgeverij: Q
 • Genre: Young Adult / Fantasy
 • ISBN: 9021456583

Thomas, Teresa en de andere overlevenden zijn ontsnapt uit het labyrint. Ze hopen dat ze nu echt vrij zijn, maar niets is minder waar. Kunnen ze nog terugkeren naar hun oude levens, waarvan ze zich niets meer herinneren? Zijn hun redders te vertrouwen? Een geheime organisatie, WICKED, stelt hen wederom op de proef. Getroffen door een uiterst besmettelijke ziekte, de Vuring, moeten Thomas en de rest van de groep zich 150 kilometer noordwaarts verplaatsen. Daarbij moeten ze een verbrand deel van de aarde, de Schroei, oversteken op weg naar het Toevluchtsoord om daar op zoek te gaan naar een geneesmiddel.

Ik vind het plot van deze trilogie erg interessant. Deel 1, De labyrintrenner, vond ik enorm spannend en origineel. Deel 2, De schroeiproeven, komt echter wat minder snel op gang. Ik moet eerlijk bekennen dat ik de eerste helft van het boek nogal saai vond. Het is lastig om een goede recensie over dit boek te schrijven zonder het verloop van het boek te verklappen, dus ik ga niet te diep in op het verhaal. Ik ben erg benieuwd naar deel 3, De doodskuur. Dat boek heb ik alvast aangeschaft. Ik ben benieuwd wie WICKED nu precies is en wat voor doel er achter de beproevingen zit. Wat is precies de rol van Thomas en is Teresa nu wel of niet te vertrouwen? Aangezien de personages zich niets meer kunnen herinneren van hun verleden, maakt dit het verhaal extra onduidelijk. Het verhaal verliep wat mij betreft iets te traag, maar de mysterieuze sfeer en de epiloog maken veel goed. In de epiloog, geeft WICKED namelijk prijs dat delen van het geheugen van de jongeren zullen terugkeren. Hierdoor word je als lezer wel getriggert om ook deel 3 te lezen.

Heb jij De labyrintrenner trilogie al gelezen, zo ja wat vond je ervan?

Liefs,

Nynke-Boudien

[bol_product_links block_id=”bol_54f5fc2edab8f_selected-products” products=”9200000029916154,1001004011056115″ name=”De labyrintrenner 2″ sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

1 Comment

 • Reply Lisa 9 maart 2015 at 18:57

  Ik heb de trilogie gelezen en ik vond ‘m geweldig! Boek 1 blijft het fijnst, al vind ik boek 3 ook wel top. 🙂

 • Leave a Reply

  *