Recensies

Review: Happy Life – Mascha

Ik volg de blog van Mascha al een aantal jaar en ik vind het enorm knap hoe zij is uitgegroeid tot een van de grootste blogs van Nederland. Misschien was het geluk en was ze er gewoon net op tijd bij, maar je moet ook keihard werken om dagelijks zoveel bezoekers op je blog te krijgen. Waar ik ook bewondering voor heb, is dat ze haar opleiding heeft afgemaakt. De laatste tijd zijn er veel bloggers die na de middelbare school niet verder studeren of anderen die hun studie niet afmaken. Ook al ben je nu succesvol, over 20 jaar is bloggen misschien helemaal niet zo interessant meer. En dan? Daarom ben ik groot voorstander van het afronden van een studie. Mascha heeft Sociaal Pedagogische Hulpverlening gestudeerd en dat merk je regelmatig in haar filmpjes. De manier waarop ze tegen haar (jonge) kijkers spreekt en advies probeert te geven. In haar boek Happy Life, vertelt Mascha over de liefde, vriendschap. carriere maken, genieten van het leven en jezelf zijn.

Ik besloot dit boek aan te schaffen, omdat ik erg benieuwd was naar de diepgang van het boek. Is het een oppervlakkig boek dat gaat over hoe leuk het leven van Mascha is of kun je er iets van leren?

  • Auteur: Mascha Feokstistova
  • Taal: Nederlands
  • 176 pagina’s
  • Uitgever: Bertram + de Leeuw Uitgevers BV
  • Mei 2014
  • ISBN: 946156158X
  • Genre: Lifestyle

Om eerlijk te zijn ben ik gematigd positief over het boek. Wat ik ten eerste enorm jammer vind, is dat er zoveel spelfouten en rare spaties in het boek zitten. Als uitgeverij doe je dan ook iets fout. Ik heb een boek uit de zevende druk aangeschaft en ik vind het erg slecht dat het dan nog stikvol fouten staat. Nu heeft dit boek wekenlang in de Top 3 op Bol.com gestaan, dus Mascha heeft enorm veel geld met dit boek verdiend, maar het lijkt me toch dat je ook serieus wilt worden genomen als schrijfster.

Happy Life staat vol met korte verhaaltjes waarin Mascha gebeurtenissen uit haar leven vertelt. Wel denk ik dat, wanneer je Mascha al een aantal jaren volgt, je al heel veel dingen over haar leven weet. In een zekere zin vertelt het boek niet veel nieuws. Ik denk dat vooral bezoekers van Mascha’s website het boek zullen aanschaffen en het boek niet spontaan zal worden gekocht door mensen die haar helemaal niet kennen. Wat ik erg leuk aan het boek vind, is dat de verhalen over inner beauty gaan. Ik ben zelf een meisje dat gek is op make-up en verzorging, maar ik ben ook zeker iemand die het lichaam van binnen erg interessant vind. Ik lees graag “zelfhulpboeken” die gaan over positiviteit, gevoel, emotie etc. Het bevat kleine oefeningen, waarmee je je gedachten en gevoelens op een rijtje kunt zetten en je positieve en negatieve gebeurtenissen en ervaringen beter leert evalueren.

Het boek staat vol met mooie foto’s die het boek een mooie uitstraling geven. Ik vind het een leuk boek, zeker geen miskoop, maar het verliest zijn geloofwaardigheid door de vele typfouten en rare spaties. Het is geen boek met veel diepgang en ik kan ook niet zeggen dat ik “iets aan heb gehad” of iets ervan heb geleerd, maar ik vind het wel heel boeiend hoe Mascha haar bedrijf runt en hoe zij is gekomen tot een van de succesvolste bloggers van Nederland.

Happy Life van Mascha is onder andere te koop bij Bol.com voor € 14,95.

[bol_product_links block_id=”bol_54d921ae5db8d_selected-products” products=”9200000026018759″ name=”Happy Life” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*