Recensies

Review: Kapot – Carry Slee + WINACTIE

De dag dat ik het persbericht van Overamstel Uitgevers ontving, waarin stond dat Carry Slee een nieuw jeugdboek uitbrengt, maakte mijn hart een sprongetje. Vroeger was ik al groot fan van Carry Slee en al haar boeken heb ik verslonden. Op dit moment ben ik de doelgroep natuurlijk allang ontgroeid, maar toch was ik razendbenieuwd naar nieuw materiaal. Overamstel Uitgevers heeft in het kader van het nieuwe boek Kapot een ‘Blogbom’ georganiseerd. Vandaag zullen er op veel boekenblogs recensies online komen en daar doe ik ook aan mee.

Julia en haar broer Thijs spelen samen in een succesvolle band. Ze hebben veel vrienden en zijn alle twee tot over hun oren verliefd. Een heerlijk leventje dus. Ze hadden nooit kunnen denken dat het kon gebeuren, maar ineens wordt alles anders. Het drama dat zich thuis afspeelt zet Julia en Thijs lijnrecht tegenover elkaar en dreigt alles kapot te maken.

 • Auteur: Carry Slee
 • Taal: Nederlands
 • 272 pagina’s
 • Uitgeverij: Overamstel Uitgevers
 • September 2015
 • Genre: Jeugd
 • ISBN: 9048826578

Het verhaal draait dus om Thijs en Julia die het thuis niet makkelijk hebben. Hun ouders maken veel ruzie en op een gegeven moment staat de politie zelfs voor de deur. De vader van Julia besluit te een tijdje ergens anders te gaan wonen en probeert Thijs los te weken van zijn zus en moeder. Als reactie hierop klampt de moeder van Julia zich heel erg vast aan haar dochter. Hierdoor krijgen Thijs en Julia ruzie en ontstaan er ook in hun band problemen.

Ik heb Kapot alvast mogen lezen voordat het uitkwam. Direct na ontvangst van het boek begonnen met lezen en ik had het ook zomaar uit. De bekende schrijfstijl van Carry Slee kwam ook in dit boek duidelijk naar voren. De auteur weet op perfecte wijze actuele problemen in haar boeken te verwerken. Veel kinderen krijgen te maken met een scheiding van hun ouders en ik kan me voorstellen dat het boek Kapot deze kinderen op een bepaalde manier kan helpen en steun kan bieden.

De kaft van het boek vind ik erg pakkend en actueel. Leuk detail: de jongen en het meisje op de kaft zijn in het echte leven ook broer en zus. Voor volwassenen zijn de boeken van Carry Slee ook erg geschikt. Iedereen die de andere boeken van Carry Slee ook heeft gelezen, kan ik aanraden om ook Kapot te lezen.

Ben jij ook zo’n fan van Carry Slee? Dan heb ik goed nieuws voor je! In samenwerking met de uitgeverij mag ik een exemplaar weggeven van Kapot. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen om kans te maken is mijn blog volgen via Bloglovin en hieronder een reactie achterlaten waarin je vertelt wat jouw favoriete boek van Carry Slee is. De winactie loopt t/m maandag 14 september. Ik zal via e-mail contact opnemen met de winnaar, dus zorg ervoor dat je een geldig e-mailadres invult!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

6 Comments

 • Reply manuela 9 september 2015 at 13:19

  mijn favoriete boek is spijt of radeloos. maar ik vind alle boeken van carry slee leuk

 • Reply Dominique Boormans 9 september 2015 at 15:24

  Dit is heel moeilijk! Ik vind Spijt! heel goed en Afblijven ook.. Ik denk dat ik toch voor Afblijven kies dan, en de film daarvan is ook super!!

 • Reply Ans Stier 10 september 2015 at 10:46

  Eh, ik heb eigenlijk nog nooit iets van haar gelezen en zou daar graag verandering in brengen. Wellicht wordt dit boek dus mijn favoriet.

 • Reply Maria Scheffer 12 september 2015 at 23:44

  Ik ben op een leeftijd dat er niet meer verwacht wordt dat ik “kinder”boeken lees.
  Maar door de jaren heen heb ik Carry slee haar boeken verslonden.
  Spijt was een boek uit mijn eigen basisschooltijd die mij erg had bezig gehouden (misschien omdat ik toen zelf ook met bepaalde dingen worstelde).
  Nu dat ik werk met kinderen zijn het vaak de (junior) boeken die ik voorlees van Carry Slee.
  O.a Het grote Carry Slee voorleesboek of Giechelvisjes en Feestkriebels.
  Maar ik als leesfanaat zal dit boek (Kapot) ook graag willen lezen want ook al zegt mijn leeftijd dat ik andere boeken moet lezen …. zulke boeken van Carry Slee blijven het leukste en doen je na denken over bepaalde dingen die gebeuren in kinderen hun leven. Je leert als volwassen ook eens de dingen door de ogen van de kinderen zien.

 • Reply Christina Brouwers 14 september 2015 at 13:46

  Markies Kattenpies

 • Leave a Reply

  *