Recensies

Review: Onvoorwaardelijk – Colleen Hoover

Colleen Hoover, bestsellerauteur van Sterrenhemel en Sterrenregen is terug met de nieuwe, spannende New Adult Onvoorwaardelijk. “Als Tate haar nieuwe buurman Miles ontmoet weet ze zeker dat het geen liefde op het eerste gezicht is. Zelfs ‘vrienden’ is een groot woord. Het enige wat ze gemeen hebben, is een ongekende wederzijdse aantrekkingskracht. Miles wil geen liefde, Tate heeft geen tijd voor liefde, dus blijft over: seks. Miles heeft wel twee voorwaarden waar Tate zich aan moet houden: geen vragen over het verleden en geen verwachtingen voor de toekomst. Kan Tate dit volhouden? En wat houdt Miles voor haar verborgen?”

  • Auteur: Colleen Hoover
  • Taal: Nederlands
  • 304 pagina’s
  • Uitgever: Zk
  • juni 2015
  • Genre: New Adult
  • ISBN: 9401905169

Mijn verwachtingen voor dit boek waren, hoog, Sterrenhemel vond ik namelijk zo’n prachtig boek en ik vroeg me af of dat kon worden overtroffen. Ook Onvoorwaardelijk is weer een echte pageturner, al duurde het iets langer voor ik de Miles en Tate in mijn hart kon sluiten. Sky en Holder uit Sterrenhemel waren personages waar ik gelijk een emotionele band mee voelde en waarvan ik wist dat ze beide goed waren. Miles bleef zo ontzettend lang terughoudend en mysterieus, dat ik me echt heb afgevraagd of het ooit iets zou kunnen worden tussen hem en Tate. Voor mijn gevoel werd Tate net iets te lang aan het lijntje gehouden, ondanks dat Miles keer op keer bleef zeggen dat ze niets van hem moest verwachten. Door zijn gedrag was het al vrij snel duidelijk dat hij meer om Tate gaf dan hij wilde toegeven en de reden hiervoor bleef voor de lezer tot aan een van de laatste hoofdstukken onbekend. Het hoofdstuk waarin we de geschiedenis van Miles te weten komen en de manier waarop hij uiteindelijk durft open te stellen is hartverwarmend en wat hij heeft meegemaakt dat wens je niemand toe.

Miles was dus een personage waar ik vrij weinig sympathie voor had, maar ik kon me erg goed in Tate verplaatsen. Zij is gewoon een heel lief meisje dat smoorverliefd is op een jongen die haar niet wil op de manier waar zij verlangt. Ik denk dat dit een soort situatie is die voor veel vrouwen herkenbaar is, waardoor ik kan ook goed kon begrijpen dat Tate niet bij Miles weg kon blijven, ondanks dat het heel stom was om steeds weer aan hem toe te geven.

Het boek kent een heel eigen schrijfstijl. Sommige zinnen zijn vanaf het midden van de pagina uitgelijnd en sommige woorden zijn cursief of in capslock geschreven. Deze kenmerken komen alleen voor in de hoofdstukken die vanuit het perspectief van Miles zijn geschreven. Dit is soms even omschakelen, maar geeft zijn personage ook meer karakter.

New Adult is een genre dat wordt omschreven als brutale, sexy verhalen waarin studenten en het studentenleven centraal staan. New Adult wordt steeds populairder en dat is te begrijpen. Toch is Onvoorwaardelijk niet een simpel verhaaltje dat alleen om seks draait. Ondanks dat ik meer onder de indruk was van Sterrenhemel, sloeg ik dit boek toch ook met een tevreden gevoel dicht. Colleen Hoover heeft wat mij betreft weer een prachtig en meeslepend boek geschreven en ik wil alleen maar meer lezen van deze auteur.

Ik wil Zomer & Keuning graag bedanken voor het opsturen van een recensie-exemplaar!

Liefs,

Nynke-Boudien

Volg mij op BlogLovin
Previous Post Next Post

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

*